Модата е вечна. Тя е идеал за красота, стремежи и мечти. Тя е вътре в нас, в поведението, в жестовете ни. Част от нея е и стилът, който се променя. Той ни прави уникални, но и ни помага да изразим себе си без думи. Той впечатлява и се различава.

Всеки от нас има нещо специално, което толкова много обича – дреха, чанта или бижу. Щастливи сме, когато се сдобием с нов аксесоар, който допълва визията ни. Всъщност той може да издаде и много за характера ни. И най-малкият детайл като очилата, например, би показал дали сме смели, дръзки и готови да рискуваме, или сме свити и срамежливи. Слънчевите очила са завършекът на всяка визия. Те са всичко, от което се нуждаем, за да разнообразим тоалета си или да го направим по-семпъл. С тях можем да комуникираме, да покажем настроението си и да се забавляваме.

Оказва се, че всеки продукт не само носи нашата история, но и зад него се крие собствената му такава. Тя може да е вдъхновяваща, много любопитна и успешна. Такива са и очилата на Carrera.

Понякога истината се крие зад една проста, но велика история за очила, спорт и стил.

Всичко започва през 1956 година. Австрийският пионер в производството на очила Вилхелм Ангър решава да преименува компанията си „Wilhelm Anger Werker“ на спортното автомобилно състезание Carrera Panamericana. Състезанието е страховито, но и истинско предизвикателство на волята и риска. Участниците са топ състезатели от всички краища на света. Всеки иска да усети адреналина на дългата отсечка от Мексико към САЩ. Дръзкото поведение на участниците, както и това, че те следват инстинктите си, вдъхновява Ангър. Всичко това е заложено във философията на Carrera и до днес.

През следващите години компанията не спира да се развива.

Самолети, коли и слънчеви очила

През 1979 и 1986 година светът е изумен от идеите на Ангър. Появяват се 2 незабравими колаборации. Първата е общата работа с дизайнера Фердинанд Александър Порше. Те създават култов дизайн и въвеждат сгъваемите очила и сменяемите лещи. 

След това идва и другата изненада – колекцията Boeing от Carrera. За първи път в историята производител на самолети обединява усилия с марка очила, като създава истинска иновация.

Спортният свят на Carrera

След промяната на името на компанията тя започва да произвежда и спортни стоки за зимния сезон - каски и очила за ски. 

През 1988 година ски маските Carrera попадат на подиума на зимните олимпийски игри в Калгари. Фирмата става спонсор на ямайския отбор по бобслей. Успехите през годината продължават и с Герхард Бергер и Ники Лауда, пилоти във F1™, които носят марката. 

От нови изобретения до водещо име в модата

Още през 1964 г. създателят ѝ патентова иновативната пластмаса оптил, която е много по-лека от други материали. Това прави и очилата по-желани. Това виждаме и до днес.

През 90-те, както и през първите години от новото хилядолетие, дръзкият стил на Carrera ѝ отрежда водеща роля в света на модата. Аксесоарите се превръщат в разпознаваем аксесоар. Част от звездите, които са ги носили са Брад Пит, Риана, Леонардо ди Каприо, Джейми Фокс, Алиша Кийс, Кейти Пери, Кайли Миноуг, Лейди Гага, Кристина Агилера.

През 2016-2017 година Джаред Лето става лице на бранда.

Разбира се, всяка фирма трябва да има мото и философия, по която да се ръководи. В противен случай е обречена на провал.

Философия на бранда

 

Carrera създава история. Carrera създава легенди.

Carrera е синоним на смелост, дързост, на това да бъдеш себе си. Брандът споделя философията на тези, които живеят по свои собствени правила и не вървят по утъпкани пътеки, на тези, които не следват масата, а напротив - сами си проправят път. 

Carrera не е за тези, които наблюдават живота отстрани. Carrera е онази стъпка извън зоната на комфорт, докато следваш мечтите си. Именно това е силата, която ни движи напред.

#driveyourstory

Така е озаглавена кампанията, която Carrera започва през 2019 година. Тя цели да предизвика всеки да натисне газта, да ускори. Тя ни кара изпъкнем, да поемем контрол върху живота ни и да напишем сами своя собствена история.

#driveyourstory е вид мироглед. #driveyourstory е поведение. #driveyourstory е съдба и свободен дух. 

Какви са хората, за които са създадени очилата Carrera?

Новатори, успешни и самоуверени – малка част от думите, с които можем да опишем притежателите им. Те са личности, които не чакат нищо наготово, а се борят за своя успех. Те са мотивирани, смели. Carrera за тях е начин на живот, а ти би ли се осмелила?