Да бъдеш истинска е единственият начин да откриеш съкровената любов.

Истинска, дълбока, страстна, свързваща, вечна любов.

За много хора в наши дни е изключително трудно да я открият. Защо ли? Не се обезкуражавай. Възможно е! Ти можеш сама да привлечеш такава любов.

Тайната е ... просто да бъдеш вярна на себе си. 

Единственото, което трябва да направиш е да покажеш своите уникални и индивидуални черти на света. 

Точно както пръстовият ти отпечатък е единствения и безподобен, твоето истинско Аз също е неповторимо. 

За съжаление много често позволяваме на срама на надделее над нашата уникална различност. Всячески се опитваме да станем подобни на някого, за да паснем на обществото, да бъдем приети и съответно да се чувстваме свързани. Ние се приспособяваме, променяме се и свиваме до неузнаваемост нашата истинска същност, слагаме си маски, зад които да се скрием.

Какво се случва след това?

Свързваме се. Но това не е силната и непоклатима връзка, за която жадуват сърцето и душата ти, защото не е създадена от истинското ти Аз.

Маските, които си създаваш, за да те приемат другите, всъщност изграждат бариери пред това, което наистина искаш.

Забелязала ли си, че когато започнеш да излизаш с някого започваш да се държиш по различен начин, да харесваш нови неща?

Разширяването на кръгозора и новите опитности са чудесни неща, но твърде често ние се опитваме да се променим и крием някои от личните си качества, за да спечелим приемане от другата страна. 

Сигурно те е страх, че ако не харесваш същите неща като човека, с когото излизаш и му покажеш коя наистина си ти, той ще те отхвърли. Какво може да бъде по-болезнено от това да покажеш същността си на някого и той да я отхвърли?

Ами например това да се напаснеш към чуждия живот, да изградите дългосрочна връзка, да сключите брак, да имате деца и след няколко години ти да се чувстваш изтощена, да ти е скучно и да си изморена да живееш в чуждата кутийка, опитвайки се да бъдеш жената, която всъщност не си ...

Помисли си за болката от подобна връзка, за липсата на истински отношения и затова да бъдещ нещастна толкова дълго време. 

Непрекъснатото слагане на различни маски всъщност води до разбалансиране на трета чакра, тази която отговаря за емоционалния ни свят. Тя се намира в областта на слънчевия сплит в центъра на коремната област. Именно заради това, когато имаме емоционални проблеми, често ни свива стомахът. 

Знаем, че всичко в нашия свят е енергия, която се преобразува по един или друг начин. Често различни преживявания ни карат да се затворим в себе си, за да се защитим. Когато направим това, обаче създаваме блокажи в чакрите си. Тези блокажи от своя страна ни пречат да привлечем любовта, която желаем.

Когато нямаме енергия, чувстваме се смазани, нямаме самочувствие, страхуваме се да не изглеждаме глупаво, ако покажем истинското си аз, това обикновено означава, че имаме блокаж именно в трета чакра. 

Ако искаш истинската ти светлина да блесне и да се чувстваш по-добре, направи тези 4 неща:

1. Прекарвай повече време на слънце

Цветът, който съответства на трета чакра е жълтият, точно като този на слънцето. Светлината, която излъчва то има способността да балансира и активизира чакрата на слънчевия сплит. Сложи си слънцезащитен крем и се опитай да прекарваш по 15 минути на ден на слънце, когато това е възможно.

2. Освободи се от чувството за срам

Замисли се от какво те е срам най-много. Напиши го на лист хартия, разбира се може да бъде повече от едно нещо и изгори или скъсай листа. Това ще ти помогне символично да се разделиш със страховете си. 

3. Повтаряй си ежедневно тези утвържения:

Аз съм силна.

Вярвам на интуицията си.

Аз съм истинска.

Аз съм създател на собствения си живот.

Използвам силата си, за да направя положителни промени. 

4. Излекувай стомаха си

Този съвет може да ти звучи странно, но не забравяй, че тялото и душата ни са свързани, именно заради това емоционалните проблеми много често рефлектират върху здравето ни. Няколко полезни съвета можете да видите тук