Има причина всичко да е приключило тогава. Може би е времето, разстоянието, характерите или връзката ви, голям спор или нещо по-сериозно. Може би и двамата сте разбрали, че не сте един за друг. Може би е било едно от най-трудните решения или е взето без твоето съгласие, оставяйки те да страдаш и да те боли.

Истината, обаче, е, че: Любовта не е перфектна, защото ние не сме. Понякога връзките приключват, но не можеш да им позволиш да те разрушат.

Ще се влюбиш и ще те наранят. Ще срещнеш хора, които ще запалят огъня в теб, но се случва този огън да угасне. Ще допуснеш някого до себе си, а той ще те нарани. Ти ще нараниш други. Това е част от живота и любовта.

Гадно е, да, но няма толкова минуси, колкото плюсове. Любовта, която ще откриеш, истините, които ще разбереш за себе си и за другия, щастието, което ще създадете – те не са свързани. Макар и връзката ви да приключи, пак ще си е заслужавало. Винаги си заслужава да обичаш.

Но знай това: Когато искрата изчезне, то е с причина. Когато преживяваш раздялата и той вече не е част от живота ти, трябва да го забравиш.

Така е най-добре. След като си се опитала да се бориш, след като си разбрала, че така е най-добре и сърцето ти също го знае, трябва да продължиш.

Не бива да позволяваш на сърцето ти да мисли само за един мъж, с когото дори не сте заедно. Не го позволявай!

Не можеш да стоиш и да се надяваш, че той ще промени мнението си. Има причина за вашата раздяла. Знам, че е трудно, но трябва да се вслушаш в нея и да си тръгнеш в правилния момент.

Не е грешно да го направиш, нали знаеш?

След като всичко е изговорено и решението е взето, трябва да се научиш да вървиш напред без него. Ти трябва да си достатъчно силна, за да прекратиш една връзка и да знаеш, че любовта ще се върне, когато си готова.

Повярвай ми, има причина. Повярвай, че ще се появи друг, а вашата любов ще е толкова красива.

Знам, че сега сигурно те боли много. Знам, че не искаш да го пуснеш, защото си свикнала с него. Знам, че те е карал да се усмихваш, да се смееш и как сега светът изглежда празен без него, но трябва да продължиш, мило момиче.

Той също има нужда от това, за да се превърне в мъжа, който е писано да бъде, макар и не твоя. А ти… ти също трябва да растеш и да преследваш хубавите неща в живота.

Защото те предстоят. Имай вяра и търпение, пусни го.