„Всеки от нас е взимал решение, базирано на моментна емоция. Обикновено в моментите, в които се чувстваме самотни и уязвими. Може би „решението“ е било да му напишеш „здрасти“, въпреки че не трябва, или дори да го поканиш да дойде при теб, въпреки че вече е късно и нищо хубаво няма да излезе от това. И аз съм виновна по този параграф. И аз съм писала на мъже, които са ме наранили, само защото съм била самотна. Когато живееш в голям град, сред милиони други, тези моменти на самота често те спохождат. Те траят само миг, но имат дълготрайни последици.

Кога започваме да обичаме разумно? След като ни разбият сърцето за първи път? Когато разберем, че гаджето ни излиза и с друго момиче? Кога ставаме достатъчно мъдри, за да осъзнаем, че връзката, която имаме, ни причинява болка и е по-добре да си тръгнем? Ще ти кажа кога. Когато се връщаш от поредната скапана първа среща и осъзнаваш, че ти е омръзнало да разказваш за себе си на мъже, които не те привличат и не те вълнуват. Когато мъжът, когото си обичала, се върне при предишната си приятелка и ти няма как да не се запиташ дали не си била просто нейна заместница. Ще се случи, когато спреш да се питаш къде са изчезнали всички добри мъже и започнеш да ги търсиш сама.

Спрях да пращам среднощни съобщения на мъжете, на които не им пука за мен, защото осъзнах една вечна истина: Ако някой се държи така, сякаш не му пука, на него наистина не му пука и никакъв секс, никакви вкусни домашно приготвени ястия и никакви усилия от твоя страна няма да променя този факт. На света има 7 млрд. души и със сигурност много са по-добри от него. Затова продължи напред, спри да се връщаш при онези, които те нараняват.

Нормално е да те боли всеки път, когато видиш двойка влюбени на улицата, но спри да използваш тъгата си като оправдание за това, че позволяваш на хората да те използват. Всички ние заслужаваме да бъдем обичани истински и първата крачка към това е да сложим край на всички токсични връзки. Изгони тъгата и поеми отговорност за всичко, което правиш. Изтрий го от приятелите си, забрави имената на бившите му гаджета и продължи напред.

Вероятно сега си мислиш, че не можеш да живееш без него, но ще ти кажа, че можеш! Всяка раздяла ни предоставя златна възможност да разберем повече за себе си и да осъзнаем какво искаме от живота. Превърни болката и гнева в сила и енергия, вместо да ги оставиш бавно да отровят душата ти. Няма смисъл да прекарваш и една секунда повече в размисли за него, просто си купи нова рокля и излез в петък вечер. Забавлявай се и си позволи да срещнеш мъже, които няма да ти напомнят на него.

Ти си достатъчно силна и можеш да преодолееш човека, който не те обича. Обичай себе си и не позволявай на другите да те мачкат. Ти не заслужаваш неуважение, предателства и полувръзка!“

Кати Кътс