Често се фокусираме върху това да даваме любов на хората около нас, но не обръщаме внимание на това да обичаме себе си. Не ме разбирайте погрешно, да показвате любов и подкрепа към останалите е хубаво, но ти трябва да си твоя собствен приоритет. Свети Валентин е времето, през което ти трябва да се предизвикаш да се обичаш повече.

Ето няколко съвета как да се поглезиш:

Купи си шоколад

Поглези се и си купи шоколад. Заслужаваш го. Препоръчваме ти черен шоколад, защото съдържа много антиоксиданти.

Опитай нов вид медитация

Медитацията „Мета“ е свързана с това да се научиш да даваш повече любов на другите и на себе си. Можеш да започнеш с няколко фрази:

Нека бъда щастлива.

Нека бъда спокойна.

Нека бъда изпълнена с мир.

След това повтори изреченията, като се фокусираш върху най-близките си хора, а след това към по-широк кръг роднини и приятели, както и например пощальона.

Цветя, цветя, цветя

Цветята, както и шоколада, ни карат да се усмихваме. Бъди мила към себе си и си купи рози, лалета или гардении.

Направи тренировката, която ти харесва

Тренировката освобождава ендорфините, а те са отговорни за доброто настроение. Погрижи се за себе си. Ако не искаш, не се насилвай излишно, защото можеш да го направиш някой друг ден.

Открий своята мантра

Ако не искаш да тренираш, медитираш или да си купуваш цвета и шоколад, винаги можеш да направиш нещо просто, което да те накара да се усмихнеш. Избери мантрата, която ти пасва най-добре. Повтаряй си фрази, които биха те вдъхновили повече и повече. Бъди себе си.