Мъжът, роден през март, винаги залита в двете крайности – или е най-щастливият мъж на земята, кипящ от положителна енергия, или си мисли, че настъпва краят на света. Ако смятате да се омъжвате за мартенски мъж, трябва да ви предупредим никога да не правите някое от тези неща: не го критикувайте твърде често и твърде строго; не се дразнете много от мързела му; не бъдете апатични към него и не го пренебрегвайте, вместо това често му напомняйте колко много го обичате.

Мъжът, роден през март, обикновено търси сериозна връзка, така че ако сте заедно от няколко години, със сигурност трябва да очаквате предложение за брак. Преди да приемете, трябва да знаете, че брачният ви живот може да не е точно това, което сте си представяли. Тъй като той е мъж на крайностите, понякога ще живеете като истинска царица, а друг път – като окаяна слугиня. Най-добре си поговорете хубаво за очакванията ви, преди да стъпите в брак.

Въпреки че той е истински чаровник, който може да омае всяка жена, понякога е твърде небрежен. Неговото нехайство постоянно му пречи в кариерата и той пропуска възможност след възможност. Проблемът е, че той дори не разбира колко прекрасни възможности му се предлагат. Той си пада малко мечтател и често е зареян в собствените си фантазии, освен това често се съсредоточава в малките ежедневни проблеми и не може да види голямата картина. Дори късметът да чука на вратата му, той пак няма да разбере! Затова някои си мислят, че е мързелив, но това не е така – той просто не притежава свръхамбиция. От друга страна, би направил всичко за семейството си и ако той трябва да го издържа, веднага ще си намери доходоносна работа. За него е въпрос на чест и отговорност всички в дома му да са щастливи.

Ако мартенският мъж обаче не е уредил живота си до 30-годишна възраст, много е вероятно вечно да си остане ерген. Просто той обича спокойствието и рутината. Може би печели достатъчно за себе си и не иска да поема рискове. Семейството му може да му опява, че е време да се задоми, но той просто ще ги игнорира.

Този мъж си има своите недостатъци, като всички нас, но в любовта просто не притежава такива. Без любов животът няма смисъл за него. Когато се влюби, той се влюбва толкова силно, че е готов да направи всичко за любимата си, а в спалнята е най-раздаващият се любовник. Накратко казано – жената до този мъж е истинска късметлийка.

Трябва да отбележим, че мартенският мъж не е консервативен или традиционалист, той е широкоскроен човек, с модерни възгледи. Той обикновено не съди хората и много рядко би обидил някого. От друга страна, този мъж прощава лесно. Приятелите му биха му поверили живота си, защото знаят, че мартенският мъж никога не би се възползвал от чуждото доверие и на него може винаги да се разчита. Този мъж никога не би разкрил тайните на приятелите си и в същото време е отличен слушател, така че на него можете да доверите и най-съкровените си мечти. Ако му споделите проблемите си, той дълго ще ги премисля, ще ги възприеме като свои собствени и ще се опита да помогне.

Затова не е изненада, че близките им хора ги възприемат като много чувствителни. Просто те няма как да останат безразлични пред чуждата мъка. Всеки от нас се нуждае от такъв приятел в живота си.