За много хора зодиакалните знаци са изключително важни, защото могат да ни разкажат много неща за човека срещу тях. В същото време те ни дават указания за това кой може да бъде нашият идеален партньор. Според астролозите можем да сме сигурни, че химията между нас и хората, които ни заобикалят, може да бъде разкрита до голяма степен от нашия хороскоп. Те могат да ни кажат и кои хора трябва да избягваме, за да не се чувстваме неудобно или да бъден наранени емоционално, тъй като евентаулна връзка с представител на конкретната зодия може да бъде токсична.

1. Овенът трябва да избягва Рибите

Елементът на Овена е Огън. Той е енергичен, буен, конкурентен и динамичен. За разлика от него, Рибата често е нестабилна и чувствителността ѝ ще бъде лоша комбинация с енергията, която има Овенът. Така че, ако започнеш връзка с човек от тази зодия, вероятно ще имаш много проблеми и ще се чувстваш напрегната. Вземи спокойно решението да си тръгнеш от него и това ще ти помогне да продължиш напред.

2. Телецът трябва да избягва Близнаците

Телецът е земен знак и се радва на физическия контакт, докато Близнакът се нуждае от интелектуално стимулиране и не се интересува дали има някой до себе си. Тези хора нямат проблем да намират любовта, но тя не е техен приоритет. Когато се влюби, Телецът ще се опита да разбере естеството на половинката си и няма нищо, което не би направил за нея. Но все пак хората, родени през юни, ще дадат крила на Телецът и ще го научат да лети и да се радва на живота такъв какъвто е, което е уникална възможност за него.

3. Близнаците трябва да избягват Девата

Връзката между Дева и Близнаци може да се променя като вятъра. Докато и двамата ежедневно се стремят към любимия си човек, могат да се изгубят един в друг. Влиянието на Меркурий е това, което ще ги раздели, тъй като са склонни да премислят нещата, вмести да следват сърцата си.

Ако можете да се съберете и да бъдете щастливи, това ще бъде чудо, а обединяването на знаците на Въздуха и Земята ще бъде прекрасно.

4. Ракът трябва да избягва Козирога

Ракът е изключително съпричастен и емоциите, които изпитва често отговарят на тези на околните и ако е с някой, който не го разбира, това би могло да бъде болезнено за него по много начини. Той има сериозни проблеми с намирането на точния човек, докато за Козирога това е повече от лесно. Той често си мисли, че хората, които зависят от някой друг в какъвто и да било аспект от живота, са слаби и не са надежни бъдещи партньори.

5. Лъвът трябва да избягва Везните

Родените през втората половина на юли или първите дни на август знаят прекрасно, че отношенията, основаващи се на доверие, са изключително важни за тях. За жалост, Везните никога няма да бъдат на същото мнение. Проблемът е, че тези хора могат да бъдат малко нечестни към своите близки, несъзнателно в повечето случаи. Както казва хороскопът, те искат да покажат всичко, което имат. Мъжът Везни иска да бъде одобрен от всички около него, без значение кои са те.

6. Девата трябва да избягва Стрелеца

Този тип взаимоотношения обикновено имат тъжен край, пълен с емоционални и много драматични елементи. По пътя си със Стрелеца ще срещнеш много препятствия и едно от тях ще бъде липсата на взаимно уважение и разбиране в много ситуации. Но когато се срещнеш с такъв човек, ще можеш да показваш свободно емоциите си и ще можеш да ги споделяш с него и в този случай ще можете да се забавлявате заедно. Комуникацията между вас е много приятна, тъй като се интересувате от много неща и можете да разговаряте на всякакви теми.

7. Везните трябва да избягват Рака

Очакванията, които имате един към друг ще убият връзката ви. Да изискваш много от някой друг, никога не е било добра идея и винаги завършва с разочарование. Ракът търси отговорна половинка, която ще бъде до него в ситуации, в които се чувства тъжен, а представителят на Везните иска безгрижност, щастие и инициатива от другите, за да преследват заедно мечтите си. И двамата често успявате да разочаровате своите партньори и без съмнение ще продължите да го направите.

Най-добрият начин да изградиш дълготрайна връзка с представител на зодия Рак е да бъдеш независима от него, без значение какво се случва.

8. Скорпионът трябва да избягва Лъва

Когато тези зодиални знаци са заедно, те вероятно няма да знаят какво да очакват от човека до тях. Причина за объркването им е, че и двамата са изключително упорити хора във всеки аспект от техния живот, най-вече при вземането на решения. Поради тази причина, ако искаш да поддържаш любовна връзка с Лъв и двамата трябва да намирите начин да изразявате емоциите си пред другия, да уважавате половинката си и най-вече да разбирате действията и решенията ѝ.

9. Стрелецът трябва да избягва Телеца

Тези хора изглеждат като идеалната двойка в началото на връзката си, но черното се нуждае от бяло и обратното именно, за да се допълва. Всъщност, тези два зодиакални знаци обикновено не се привличат, дори често се отблъскват напълно.

Единствената възможност за разбирателство е в началото да бъдеш просто приятелка с Телеца, без да очакваш нещо в замяна в продължение на няколко години и в крайна сметка това може да доведе до една от най-добрите връзки в живота ти. Двамата можете да създадете красив творчески свят, ако обедините силите си.

10. Козирогът трябва да избягва Овена

Отношенията между тези зодии няма да могат да се нарекат връзка, докато те се държат така, сякаш са враждуващи конкуренти. Именно това поведение ще съсипе любовната игра помежду си по възможно най-лошия начин. Ако в края на краищата все пак решат да останат заедно благодарение на любовта, която имат, вероятно ще усещат непрестанно главоболие през следващите романтични години.

Единственият ти вариант да имаш връзка с представител на Овена е и двамата да проявявате уважение и разбиране към очакванията на другия и по този начин ще можете да се допълвате взаимно.

11. Водолеят трябва да избягва Скорпиона

Известно е, че тези две зодии прощават, но не забравят. Ако се превърнеш в пречка по пътя на някой, роден под знака на Скорпиона, би било по-добре да избягаш бързо, тъй като той ще се бори срещу теб при всяка възможност, която има. Най-вероятно няма да се разбираш лесно с такъв човек, тъй като се смята, че тези два зодиални знака са били врагове в предишен живот и затова винаги ще имат желание да се бият помежду си, независимо какво се случва. Водолеят е известен с начина си на мислене, с който не всеки може да се съгласи, докато Скорпионът има навика да показва всички емоции, с които никой не иска да се сбълсква по каквато и да било причина.

12. Рибите трябва да избягват Водолея

Вероятно тези две зодии ще имат недоразумения на много нива. Те не могат да разберат личността на другия, защото са прекалено различни. Рибите винаги търсят романтика във връзките си, докато Водолеят е по-реалистично настроен към живота, така че точно това много усложнява нещата. Въпреки това, може да се случи чудо и тези две зодии да постигнат взаимно съгласие, но това е изключително сложно.

Независимо дали вярваш в хороскопи, или не, те могат да съдържат много истини. Въпреки това, всяка връзка се управлява от нейните собствени закони и зависи най-вече от хората, които са я създали. Не забравяй, че независимо от това, което казват звездите, в отношенията доверието, честността, любовта и комуникацията имат най-голямо значение. Ако се придържаш към тези неща, ще имаш възможността да създадеш една наистина успешна връзка с половинката си.