1. Хората, родени през януари, са забавни

Ако имате връзка с човек, роден през януари, ще трябва да кажете сбогом на тъгата и скуката, защото тези хора са като кипящ казан, пълен с шеги, остроумия и сарказъм. Те имат бърз ум и веднага знаят какво точно да кажат, за да ви разсмеят. Ироничните им подмятания няма как да не ви просълзят от смях.

2. Те са деца по душа

Повечето хора съзряват с възрастта, но не и хората, родени през януари. Те сякаш се раждат зрели и винаги са по-мъдри от връстниците си, просто са родени през първия месец на годината и трябва да дават пример на останалите. В същото време обаче детското безгрижие ги привлича като магнит. Затова тези хора са спонтанни и обичат да живеят за мига, а когато си наумят нещо – искат да го имат веднага. Едно е сигурно – с тях няма да скучаете.

3. Не умеят да изразяват емоциите си

Когато става дума за любов, хората, родени през януари, не са много по приказките, те просто не знаят как да изразяват любовта си. Спокойно, това се отнася само за началните етапи на връзката, затова не губете надежда. Когато успеете да стигнете до сърцето им, те биха направили всичко за вас. Ще ви заливат с любов, подаръци и мили жестове. Е, може би няма да ви напишат поема и да ви направят серенада, но това е така, защото тези хора предпочитат действията пред думите.

4. Те са щури

Когато хората, родени през януари, са сред приятели, те се превръщат в душата на компанията и могат да разведрят всяка ситуация. Но независимо колко внимание получават от околните, вашата компания е най-важната за тях.

5. Те са интересни и малко странни

Хората, родени през януари, са малко шантави и уникални по свой собствен начин. Сигурни сме, че всички, които някога са имали връзка с човек, роден през януари, поне веднъж са си мисли „Боже, как се влюбих в такава откачалка?“ (но в добрия смисъл!). Хубавото е, че има много за какво да си говорите, защото тези хора са всестранно развити и имат най-различни (странни) интереси.

6. Те имат мнение по всеки въпрос

Те винаги се намират на една крачка преди своите връстници и имат неизчерпаем копнеж за знания. Затова тези хора имат познания по много теми и обикновено имат вече съставено мнение по повечето въпроси. Много трудно ще промените мнението им, защото те са големи инати, така че не залагайте много надежди на това, че ще ги промените.

7. Те са родени за лидери

Ако излизате с такъв човек, очаквайте често да ви казва какво трябва да направите и какво не трябва да правите. Не го приемайте много навътре - те не искат да контролират любимите си хора, просто отвътре им идва да се държат като лидери и да се опитват да организират останалите. Ако смятате, че човекът до вас прекалява, просто му го кажете. Може пък да му хареса да се оставите поне веднъж в чужди ръце и да позволи на вас да организирате следващата ви среща.

8. Те се опитват да правят всичко сами

Понякога хората, родени през януари, са твърде големи инати, за да признаят, че имат нужда от помощ. Не се засягайте, ако половинката ви не приема помощта ви, просто януарските личности си мислят, че могат да свършат всичко сами, понеже са силни и независими. Ще им отнеме време, докато осъзнаят, че могат да разчитат на вас и няма нищо лошо в това да им помогнете.

9. Те не обичат игричките

Ако си имате работа с човек, роден през януари, трябва да запомните, че те не обичат игричките, нещо повече – те ги влудяват. Ако се правите на труднодостъпни или отговаряте на съобщенията им със закъснение, само за да събудите интереса им, съвсем скоро ще ги загубите. Те са директни и открити и очакват същото и от вас. Колкото по-малко игрички си играете с тях, толкова по-големи са шансовете ви да достигнете до сърцето им.

10. Те са сговорчиви

Хората, родени през януари, умеят да се приспособяват към всякакви ситуации. Те нагаждат навиците си и дори характера си спрямо хората, с които общуват в дадения момент. Ако имате връзка с такъв човек, винаги ще се чувствате спокойно. Може би половинката ви няма да го осъзнае, но той най-вероятно ще промени малка част от себе си заради вас. И най-хубавото е, че те не обичат драмите и никога не вдигат излишни скандали. Затова с тях ви очаква един спокоен живот.