Мъжът, роден през януари, обича семейството, притежава свободолюбив дух и чар. Като баща е доста стриктен на пръв поглед, но това е само на пръв поглед, всъщност е много състрадателен, грижовен и мил баща. Януарският мъж често изглежда студен и е трудно да разбиеш стената, която е изградил около себе си, но те уверяваме, че си заслужава да го направиш.

Януарските мъже предпочитат да са прочути и уважавани, отколкото богати. Първоначално може да ти се стори, че януарските мъже избягват прожекторите и са малко саможиви, но всъщност те мечтаят за слава и искат да бъдат обичани. Единствената разлика с останалите е, че не си го признават на глас. Тази черта се проявява и когато трябва да изразят любовта си. Въпреки че януарските мъже са големи мечтатели и нерядко са романтици, те имат морални задръжки и някаква своя представа за достойнство, която ги възпира да показват емоциите си и да говорят твърде открито за чувствата си.

Вероятно първото нещо, което ще те привлече в януарския мъж, е неговото сладкодумие. Той знае как да бъде добър събеседник, но сладкодумието бързо се сменя с резки критики и твърде откровени забележки. Тази двойственост може да те отблъсне първоначално, но трябва да знаеш, че януарският мъж не иска да те засегне и няма лоши намерения. Той просто не разбира, че понякога не е особено деликатен в приказките си и смята, че щом той предпочита директността, и останалите няма да се засегнат от неговата откровеност.

Когато разбере, че те е наранил, веднага ще се опита да се реваншира и да поправи стореното, защото неговата цел не е да наранява и мачка другите. Ако разбиеш стената, която януарският мъж е издигнал около сърцето си, ще видиш, че той кипи от енергия, обожава живота, има големи мечти и копнее за безпределна свобода. Той крие всичките си желания някъде надълбоко в сърцето си, което води до не едно недоразумение в живота му, но той предпочита да живее така и да не споделя плановете си, преди да станат реалност.

Януарският мъж умело се преструва на незаинтересуван от всякакви комплименти и сякаш изобщо не му пука как ще приемат работата му, защото той изглежда достатъчно уверен в себе си и чуждото мнение не го интересува, но всъщност януарският мъж си умира за комплименти – казвай му, че е добър, интелигентен, амбициозен, желан и интересен и ще му замаеш главата. Колкото и да не си го признава, януарският мъж обича вниманието и комплиментите. Обаче не очаквай същото от него, той може да е чудесен оратор, но в любовните думи хич го няма. Ако си влюбена в такъв мъж, сигурно ще мине доста време, преди да разбереш колко силни са чувствата му.

Докато е млад, януарският мъж обикновено е твърде сериозен и стриктен, но с възрастта започва да се променя. Като дядо януарският мъж е най-милият и слънчев човек, който може да си представиш! И със сигурност ще разглези внуците си.

Ако избереш за свой партньор един януарски мъж, ходът на връзката ви ще върви на обратно – в началото на връзката не ви очакват бурни емоции, не очаквай никакви серенади и поеми в твоя чест, някъде в средата ще разбереш, че той е много грижовен, а след дълги години заедно той ще прояви най-романтичната си страна и като нищо ще ти предложи да отидете на някое екзотично пътуване до Бали, защото е чул, че там плажовете са приказни на лунна светлина. С януарския мъж връзката става все по-здрава с времето.

Не трябва да се притесняваш и от развод и изневери, защото честта му пречи дори да си помисли за такива неща. Трябва обаче да си в добри отношения със семейството му, защото той много държи на родителите си и на братята и сестрите си. Ще трябва да се опиташ да ги спечелиш на своя страна, за да спечелиш и неговото сърце.

Освен това отрано ще трябва да го приучиш да говори по-често за чувствата си, иначе най-много да чуеш едно „обичам те“, докато ти предлага брак. Януарският мъж си мисли, че щом те е избрал за негова половинка, това е достатъчно показателно.

Друго нещо, с което трябва да се справиш, е неговата прекалена организираност. Той държи всичко да е подредено и да е на точното си място. Януарският мъж пие кафето си в определен час, ляга си в определен час, сгъва дрехите си по определен начин и много трудно би променила навиците му, затова те съветваме да ги приемеш или да си тръгнеш, докато е време, защото януарските мъже са твърде големи инати.

Като заключение можем да кажем, че януарският мъж изглежда студен, но в сърцето му гори буен огън. Той е предан и грижовен съпруг, макар и не особено емоционален. Ако приемеш странностите му, с такъв човек те чака един спокоен и сигурен живот.