Жените, родени през януари, са изключително амбициозни и организирани. Те се справят успешно както в бизнеса, така и в домакинството. Имат усет за красивото и умеят да се обличат добре. В социалната сфера са гъвкави. Притежават бърз ум. Могат да се справят с всяка задача и с лекота поемат лидерската позиция, защото са родени, за да ръководят останалите. От друга страна, вкъщи са спокойни и могат да са най-покорните съпруги.

От последното противоречие можем да заключим, че не е лесно да разберем януарските жени. Едно обаче е сигурно – каквото и да правят, те искат да го направят перфектно.

Жените, родени през този зимен месец, са много женствени, грациозни и чаровни. Благодарение на тези си качества те с лекота манипулират партньорите си. Мъжът им дори няма да забележи как са извъртели нещата в своя полза. Той ще си мисли, че е много щедър, че е господарят на положението и всъщност всичко зависи от него, но истината е, че до себе си има изкусна прелъстителка с невинен поглед, която може да измъкне всичко от него. В този смисъл януарските жени са покорни съпруги и с тях се живее много лесно, защото те държат на хармонията и предпочитат да получават своето с чар, а не с груба сила. Но много грешите, ако си мислите, че те искат мъж, който лесно да контролират. Януарската жена търси стабилен партньор, който да е на нейното ниво. Някой, с когото да се гордее и който да бъде добър баща на децата ѝ. И не си мислите, че тя само обича да получава, напротив – тя би сторила всичко за мъжа, когото обича, и би жертвала много от себе си в името на семейството.

В професионално отношение искат да притежават власт и да заслужат уважението на служителите си. Те просто обичат да ръководят. Ако не заемат мениджърски позиции, януарските жени често работят в сферата на изкуствата. Но с каквото и да се занимават, те винаги се стараят да са на ниво. Накрая успяват да постигнат целите си, но не се хвалят наляво и надясно с това. Те преследват целите си спокойно и без много излишен шум, защото обикновено са доста скромни.

Едно от най-интересните им качества е, че те много държат на външния си вид и понякога изглеждат малко суетни. Януарската жена може да работи в най-обикновен офис, но се облича така, сякаш е благородничка със солидно образование, т.е. изискано, аристократично, стилно и женствено. Януарските жени  държат да бъдат добре облечени през целия си живот и рядко се занемаряват след брака.

Тези зимни жени рядко имат зимен и буреносен характер. Те са изключително слънчеви и независимо какво се случва в живота им – те се усмихват.

Все пак е хубаво да предупредим мъжете, които са избрали януарска жена за своя любима. На повърхността тя изглежда спокойна като езерце, но в нея бушува тъмен и бурен океан. Всичко това обаче, те пазят в тайна. Тревогите никога не са изписани на лицето им. Изглеждат тихи и спокойни, дори малко студени понякога, но скоро ще разберете, че те са изключително емоционални и раними. Тяхната студенина прикрива едно нежно и топло сърце.

Януарските жени се ръководят по-често от емоциите си, отколкото предполагате, и затова нерядко са непоследователни в поведението си. Ако забележат, че на вас не ви пука за тях, постепенно ще се отдръпнат и ще започнат да се държат все по-студено, въпреки че доскоро са били изключително мили с вас. Те не предизвикват скандали, няма да кроят грандиозни планове за отмъщение и няма да правят сцени, защото просто не обичат да си вгорчават живота и не са много-много по драмите, но затова пък ще ви облее студеният душ на тяхното недоволство. Ако искате да оправите нещата, бъдете възможно най-мили и деликатни с тях. Ако забележат, че истински ги цените, те няма как да не ви простят и бързо-бързо ще забравят провиненията ви.

Колкото и силна да изглежда януарската жена, в очите ѝ винаги се спотайва мъничко страх. Страх от бъдещето и страх от това, което може да ѝ поднесе животът като изпитания. Тя се притеснява от грешките, които е допуснала в миналото, и дори незначителните недоразумения не ѝ дават мира с месеци и дори години. Ето затова януарските жени са малко плахи да опитат нещо ново и да се хвърлят в неизвестното. Този страх често ги спира да живеят на пълни обороти. С новите познанства са предпазливи, защото не искат да объркат нещо. Въпреки че няма от какво да се притесняват, защото щом се отпуснат, от тях стават прекрасни събеседници. Те са много наблюдателни и са внимателни към околните, което ги прави чудесни приятели.

Въпреки че се обличат изискано и предпочитат на качествените и скъпи дрехи, януарските жени не държат да живеят в замък и да водят разточителен живот. За тях най-важното е да намерят човек, на когото могат да вярват. Всичко останало не е от такова значение.

Януарските жени са изключително красиви, но... Те нито за миг не го вярват! Колкото и добре да изглеждат, все ще си намерят някой кусур, защото са изключително критични. Половинките им често трябва да им припомнят колко са прекрасни. Разбира се, януарската жена може да отхвърли такъв комплимент с пренебрежение, но всъщност ще бъде искрено трогната.

Януарските жени много държат на семейството и имат здрава връзка с родителите си и с братята и сестрите си. Те смятат, че семейството е най-важно, затова от тях стават най-добрите съпруги.

Накратко: януарските жени са прекрасни и с тях се живее лесно, но никога не забравяйте, че под хладната външност се крие едно нежно и ранимо сърце.