На 20.06. в 14:00 часа следобяд настъпва второ Пълнолуние в Стрелец за месеца. Тогава Луната, която се намира в последния градус на знака Стрелец застава в опозиция със Слънцето, което преминава през последния градус на знака Близнаци.

Събитието ще се усеща най-силно на 20.06. и 21.06. и отново ще насочи вниманието ни към сферите на влияние на оста Стрелец-Близнаци,а именно подписването на договори и сключването на сделки, обмена на информация, кратките пътувания, покупко-продажбите, правните дела, средствата на комуникация и транспорт.

Ще сме изключително емоционални през периода и преценката ни няма да е много трезва, поради тази причина е важно да не прибързваме с действията и изказванията си. Важно е да се стараем да не предприемаме стъпки в нова посока, да не се увличаме в клюкарстването и интригите, да не предприемаме рискови пътувания или маневри с автомобила, да не закупуваме или продаваме скъпи или ценни за нас неща и да не подписваме важни договори.

Двата дни около Пълнолунието ще бъдат най-напрегнати за подвижните знаци Близнаци, Стрелец, Дева и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни ескалация на напрежението, възникване на ненужни конфликти или леки здравословни неразположения. Поради тази причина е важно тези знаци да се постараят да намерят позитивен отдушник на бушуващите в тях емоции през периода и по този начин да намалят бушуващото в тях напрежение. Подходящи биха им били активни спортни дейности, разходки, екскурзии, четене или учене.

Въздушните знаци Водолей и Везни може да получат важни съобщения или обаждания, на които не е добре да отговарят веднага с прибързано решение, ами да си дадат време за размисъл и анализ на ситуацията.

Земните знаци Телец и Козирог по всяка вероятност ще бъдат прекалено отнесени и разсеяни през периода. Някои от тях ще мечтаят за любим човек, докато други ще се отделят от социалните си ангажименти, за да се отдадат на някое тяхно хоби.

Огнените знаци Лъв и Овен е добре да внимават с рискованите действия и хазартните игри, както и с прекалената консумация на храна и напитки.

Водните знаци Рак и Скорпион е възможно да имат спорове с хора с различна от тяхната ценностна система, които да ги обезверят или объркат.