Красив тоалет, модерна прическа и разбира се, безупречна кожа - това са задължителните "аксесоари" на всяка жена. Но забързаното ежедневие и постоянната липса на време превръщат грижата за кожата в трудна задача.

Обикновено не осъзнаваме по какъв начин средата, в която живеем, оказва влияние върху кожата ни. Истината е, че външните фактори са сред най-честите причини за нетолерантна кожа. А как да разберем дали кожата ни е предразположена към алергии? Ако често усещаме сърбеж, появяват се зачервявания, усещаме лицето сухо и без блясък, то тогава става дума за нетолерантна кожа.

Любопитно е да споменем, че не е задължително да имаме суха кожа, за да изпитаме всички тези неприятни явления. Истината е, че животът в града е най-големият враг на кожата ни. Ето и кои са факторите, които влияят най-негативно:

Сух и студен въздух

Ако живеем и и работим на място със сух климат, то кожата ни задължително ще реагира. Сухият въздух изсмуква влагата от кожата ни, като я оставя да изглежда повехнала, сива и раздразнена.

Високи температури

Летните месеци също са предизвикателство за кожата. Това е времето от годината, когато повече от всичко трябва да помислим за здравето на нашата кожа, като я предпазим не само от прашния въздух, но и от вредните слънчеви лъчи. Слънчевите изгаряния са сред основната причина за прекомерното изсушаване на лицето.

Прекомерно замърсяване

Всеки ден сме изложени на високи нива на замърсяване. Праховите частици във въздуха се отразяват негативно не само на здравето, но и на кожата ни. 

Солена и хлорирана вода

Топли месеци от годината са вече тук и нямаме търпение да се отправим на вълнуващо лятно приключение. Но плуването в хлорирана или морска вода води до прекомерно изсушаване на кожата. А след това се появява и неприятен сърбеж.

Ежедневно кожата ни е подложена на много вредни външния влияния, които се отразяват негативно на вида ѝ. За щастие живеем в 21-ви век и можем лесно да помогнем да кожата си да се чувства комфортно и да изглежда прекрасно.

Най-важното правило за красива и успокоена кожа е всеки ден да спазваме определена рутина. 

Много жени смятат, че е достатъчно да почистват лицето си веднъж на ден. Всъщност е препоръчително да мием лицето си сутрин и вечер с подходящ продукт. Той не бива да бъде агресивен, за да не пресуши лицето, но в същото време трябва да се справя с премахването на всички замърсявания и грим. Измиващият крем от серията Toleraine на La Roche-Posay е нежен към кожата и оставя усещането за добре почистено лице без неприятна сухота. 

Но дори и измита с щадящ продукт, кожата ни има нужда от допълнителна хидратация, която ще гарантира, че няма да усещаме сухота, сърбежи и няма да се появяват неприятни зачервявания. Задължително е винаги да нанасяме крем с успокояващ ефект. Toleraine Ultra е крем с висока поносимост, който има интензивно успокояващо действие. Активната съставка Невросенсин и термалната вода в крема се борят с раздразнението на кожата.

Разбира се, през предстоящите топли месеци от годината е добре да заложим на хидратация, която не утежнява кожата. Ето защо през последните няколко години флуидите се превърнаха в предпочитан продукт от дамите през лятото. Toleriane Ultra флуид от La Roche-Posay хидратира кожата мигновено, не оставя тежък филм върху лицето и не позволява да усещаме неприятни раздразнения. 

След нанасяне на крема върху цялото лице не бива да забравяме и за околоочната грижа в лицето на Toleraine Ultra за околоочен контур. Той намалява подпухналостта под очите и премахва усещане за дискомфорт, причинен от усещането на сухота в деликатната зона около очите. 

Алергичната и нетолерантна кожа са добре познати на много жени, но днес вече можем лесно да се справим с проблема и да се радваме на красива кожа без раздразнения. Серията Toleraine на La Roche-Posay е нашият верен помощник в борбата с неприятната сухота и зачервявания. Всеки може да има красива кожа.