„За всяка минута гняв губиш 60 секунди щастие”. – Ралф Уалдо Емерсън

Всеки иска да е щастлив. Но не всеки осъзнава колко всъщност Е щастлив. А всъщност е лесно. Нужно е просто да...

1. За да живееш щастливо, е нужно просто да не подхранваш гнева си.

Няма човек, който да не се гневи. Но когато гневът те връхлети, не го подхранвай. Остави го да мине през теб, разбери какво го е причинило, а след това се освободи от него. Изхвърли го. Забрави го.

2. За да живееш щастливо, е нужно просто да бъдеш благодарен.

Благодарността е най-сигурната рецепта към щастието. Дори когато си разочарован, наранен, огорчен, бъди благодарен. Защото винаги има за какво. И за кого.

3. За да живееш щастливо, е нужно просто да си даваш сметка колко често нещата се развиват по-добре от очакваното.

Колко притеснения се оказват излишни, колко негативни очаквания - напразни. Това ще ти помогне да не бъдеш толкова скептичен, тревожен, стресиран.

4. За да живееш щастливо, е нужно просто да казваш на тези, които обичаш, че ги цениш.

Защото това всъщност са наистина важните хора в живота ти. Не тези, които ще те нагрубят. Не тези, които ще злоупотребят с доверието ти. Не тези, които ще те разочароват и наранят. До теб има хора, които наистина ги е грижа за това как си. Благодари им и им кажи, че ги обичаш.

5. За да живееш щастливо, е нужно просто да правиш нещо хубаво за някого, всеки ден.

За познат или за непознат. Неочакван комплимент, непоискана помощ или просто прегръдка, за да покажеш подкрепа. Това са малки жестове, но за човека отсреща значат много. А дарявайки щастие, изпитваме щастие. Това е един от най-простите и велики закони.

6. За да живееш щастливо, е нужно просто да се откажеш от очакванията.

От очакванията към хора и ситуации. Приеми нещата такива, каквито са. И ще разбереш, че всъщност те са точно такива, каквито трябва да бъдат. За да научиш уроците, които имаш да научиш. И да направиш стъпките, които трябва да направиш.

7. За да живееш щастливо, е нужно просто да не отлагаш красивите моменти в живота си.

Грижи се за себе си. Отделяй време да правиш нещата, които искаш да правиш. Посещавай местата, които искаш да посетиш. Бъди този, който искаш да бъдеш.

Бъди себе си.
Бъди тук и сега.
Просто бъди щастлив.