Звездата ѝ изгря преди повече от 6 години с участие в музикално риалити и днес вече е един от най-обичаните и популярни изпълнители на българската поп сцена. За новия проект, любовта, красотата, вдъхновението и предстоящите коледни празници, днес си бърборим с невероятно красивата и винаги усмихната Михаела Филева!

“Последни думи” е името на най-новия ти проект, който представи преди броени дни. Разкажи ни малко повече за него – как се роди идеята за песента и с какъв екип работи по нея и видеото?

Текста и музиката на парчето писахме заедно с Боян Христов. Изключително талантлив и вдъхновяващ млад автор, който повечето хора познават като част от групата 032, както и от соловите му прокети като артист в лейбъла на Мария Илиева. Аранжимента направи още един страхотен музикант, отново Боян, този път Ангелов. Режисьор на видеото е Люси Иларинов, а танцьорите, които виждате са от Германия и България под хореографската мисъл на Денис Илиев.

Кои бяха последните думи, които каза на любим човек днес?

Обичам те, лек път!

Какво те вдъхновява?

Намирам вдъхновение в най-различни неща и поводи. Хората, които се занимават с изкуства обикновено притежават изострена сенситивност, която ти позволява да забелязваш и да намираш красотата и в тривиални ситуации.

Наистина ли отговорът на всичко е любов? И влюбена ли си?

Вярвам, че любота е силата, която движи света към добро! Ако искаш и избираш да си добър, то тогава със сигурност “на всеки проблем, на всеки въпрос - отговорът е любов”. А аз не съм влюбена, обичаща съм.

Няма да избягаме и от типично женските въпроси – какви са изпитаните бюти трикове, на които се доверяваш, за да изглеждаш винаги толкова зашеметяващо?

Благодаря за милите думи. Опитвам се да пия повече вода, да се храня здравословно и балансирано, да спя достатъчно, да се движа редовно. Другото е от вътрешната нагласа.

Работата ти е свързана с многобройни пътувания. Как успяваш да се справиш със сезонните настинки и болките в гърлото, особено преди участие?

Вярам, че съня и приемането на витамини е най-добрата превенция в този сезон. Пия много чай, хапвам няколко резена джинджифил, а ако ме боли гърлото взимам таблетки за смучене Тантум Верде.

Коя е дамата, на която истински се възхищаваш и защо?

Майка ми. За достойнството, смелостта, борбеността, категоричния добър личен пример, който ми е давала.

За какво мечтаеш?

За още музика, за още любов, за още приключения.

След по-малко от месец е Коледа. Къде ще прекараш празниците и каква е равносметката ти за отминаващата 2017-та година?

Христианските празници винаги прекавам у дома, със семейството ми и тази година няма да е по-различно. На Рождество ще си бъда вкъщи. Изпращам много цветна и интересна година. Имах щастието да пътувам адски много не само в България, но и извън граница за концерти и снимки. Запознах се с адски много нови хора, които оставиха трайна следа в съзнанието и сърцето ми, с някой дори започваме да градим приятелства. Беше година на емоции и уроци, нямам търпение да прилагам всичко научено.

Какво би пожелала на читателите на Dama.bg, използвайки част от някоя твоя песен?

Аз винаги пожелавам едно и също - здраве! Няма нищо по-важно от това! Още не съм го включила в песен, но ми давате идея!