Отново е 8-ми март. И пред магазините за цветя отново се вият опашки от мъже, чакащи да купят по някоя и друга китка за половинката си, за майка си, за колежките си... Гербери, рози, хризантеми, големи и малки букети. Картички с благопожелания за "Деня на жената". Продавачките са доволни - ден година храни. Мъжете са доволни - изпълнили са своите джентълменски задължения. Жените... и те трябва да са доволни. Нали? Все пак коя жена не обича да получава цветя? Коя жена не обича да бъде обгрижавана? Коя жена не обича поне за ден да се чувства като героиня от романтичен филм? И тук ключовата фраза е именно... "поне за ден". Това е, което получават повечето жени. Цветя за ден, комплименти за ден, внимание за ден.

Колко от вас, скъпи господа, се сещат да подарят цветя на жената до вас без повод? Колко от вас обръщат внимание на новата й прическа или на новата й рокля? Колко от вас отварят вратата пред нея или ей така, изненадващо, решават да запазят маса в любимия й ресторант? Колко от вас се сещат, че да си кавалер, да си джентълмен, да си мъж не е задължение за един ден. Призвание е. И усещане. Усещане за любов и за уважение към жената до вас. 

Колко от вас, скъпи господа, се сещат да кажат: Обичам те! Прекрасна си! Благодаря!

Правете го по-често, мили мъже. И ще видите как жената до вас ще цъфти с всеки изминал ден. И как животът ви ще е празник... не само по празниците.

Честит 8-ми март!

Автор: Гергана Лабова