1. Ако ни обичате, казвайте ни го.

Не си мислете, че, щом сте ни го казали веднъж и нищо в сърцето ви не се е променило, това е достатъчно за нас. НЕ е. Имаме нужда да го чуваме непрекъснато. С повод и без повод. Най-вече без повод.

2. Можем да ви помогнем, просто ни кажете.

Не се правете на супермени. Знаем, че не сте. И не очакваме от вас да сте. Затова, не се притеснявайте, че ще изглеждате слаби в очите ни. Да поискаш помощ не е слабост. Сила е. Ние сме партньори. А партньорите си помагат и подкрепят. Без да се осъждат. Облегнете се на нас. По-силни сме, отколкото си мислите.

3. Не ни интересува колко пари печелите.

Не ни пренебрегвайте в името на по-голяма заплата и финансови успехи. Не се интересуваме колко пари ще похарчите за нас. А колко време ще бъдете с нас. И как ще го прекараме. За да е красив един миг, в който двамата души се обичат и се наслаждават на света, не са нужни пари. Нужда е само любов. И отдаденост.

4. Искаме да ни „чувате”, не само да ни слушате.

За нас е важно да знаем, че нещата, които споделяме с вас, стигат до ума и сърцето ви. Не само до ушите ви. Искаме да знаем, че ни чувате. Че ни разбирате. Че ни опознавате. Че се съобразявате с нас, така както ние се съобразяваме с вас.

5. Не искаме да слушаме за бившата ви. Досега трябва да сте я преодоляли.

Ние сме ваши любими. Не сме кошчета за душевни отпадъци. Особено за тези, оставени от бившата ви. Миналото ви с нея е част от вашия живот. Не от нашия.

6. Искаме да имаме бъдеще с вас, но това понякога плаши и нас. 

Не си мислете, че само вие се страхувате от обвързване. Не си мислете, че само вие обичате свободата си. За нас важи същото. Просто искаме от вас, ако ни обичате, да бъдете смели. И да рискувате. Да се борите. И да вярвате. Заедно с нас.

Автори: A & Z