Прибавете малко горещина в студените дни с тази сладка напитка, канела и малко бърбън
Необходими продукти:
- 4 чаши пълномаслено мляко
- 2 чаши смесено мляко със сметана
- ½ чаша дулсе де лече
- 2 канелени пръчици
- 300 гр. черен шоколад 70%
- 2 чаени лъжици чист ванилов екстракт
- ¼ чаена лъжица сол
- ½ чаша бърбън
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото, сместа от мляко и сметана, дулсе де лече и канелените пръчици в голяма тенджера.
2. На средна температура поставете тенджерата върху котлона. Разбърквайте сместа. Махнете я от котлона и я покрийте за 10 минути.
3. Върнете сместа обратно на бавния огън. Прибавете ситно настъргания черен шоколад и разбърквайте, докато не се разтопи напълно.
4. Махнете сместа от котлона и прибавете ваниловия екстракт, солта и бърбъна, ако желаете. Махнете канелените пръчици. Сервира се топло.
Виж още:
▶ Коледни сладки: Топки с ром
▶ За коледната трапеза: Салата с царевица, бекон и мед
▶ Коледна трапеза: Печени сладки картофи с мед