Това сладко изкушение е перфектното допълнение към трапезата на Коледа. Комбинацията може би звучи странно, но вкусът е зашеметяващ.

Необходими продукти:

  • 4 парченца нарязан бекон
  • 1 средна глава шалот (дребен лук), нарязана
  • 1 супена лъжица прясна мащерка
  • 2 чаени лъжици оцет
  • 3 чаши царевица от консерва
  • 1 чаена чаша чист мед

Начин на приготвяне:

1. Сгответе бекона в голям тиган на средна температура, докато стане хрупкав за около 8-10 минути. Сложете бекона върху кухненска хартия в чиния с помощта на решетъчна лъжица.

2. В нов тиган поставете шалота и мащерката. Сгответе ги, като бъркате около 2-3 минути. Добавете оцета и царевицата. Оставете ги за 4-5 минути, като ги разбърквате.

3. Махнете тигана от котлона и ги смесете с меда и бекона.