Есента е тук! С нейните златни цветове и уютни вечери пред телевизора, тя е един от любимите сезони на много от зодиите. Но дали наистина всички те са почитатели на по-ниските температури и по-кратките дни? 

Овен (20 март - 19 април)

Овенът обожава есента! Той обича промяната и винаги е готов да изпробва нещо ново. Мрази рутината и мудните хора. Есента отговаря на неговото желание за постоянна промяна в заобикалящия го свят, така че тя е перфектният сезон за този огнен знак.

Телец (20 април - 20 май)

Телците харесват есента колкото всеки друг сезон. За представителите на тази зодия промените в температурите са просто извинение за обновяване на гардероба и декорациите в дома им. Любовта им към материалния свят ги кара да превръщат всичко в повод за пазаруване, но заради практичната им природа вълнението от новите покупки бързо изчезва.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Близнаците са очаровани от настъпването на есента. Известни с тяхната двустранна природа, гъвкавост и адаптивност, те се радват на промяната на сезоните, тъй като те са идеалното допълнение към непостоянния им характер. Те биха могли да прекарат цял ден, наблюдавайки как листата пожълтяват и света се променя.

Рак (21 юни - 22 юли)

По-студеното време дава на Рака извинение да се сгуши на дивана си и да се скрие от външния свят. Той не се интересува от физическите промени на сезона, но обичат уютните филмови вечери у дома. Докато променящото се време понякога може да повлияе отрицателно на настроението му, обикновено е щастлив относно идването на есента.

Лъв (23 юли - 22 август)

Лъвът се прекланя на Слънцето и е естествено, че идването на есента предизвиква тъга в душата му. Облачното небе и по-студеното време определено се отразяват негативно на настроението му, но никога не би позволил на никого да знае това. Лъвът е самоуверен и весел и ще съумее да скрие как реално се чувства.

Дева (23 август - 22 септември)

Девата е доста странна, когато става дума за есента. Като най-методичен и практичен знак в зодиака той знае, че промяната на сезоните всъщност няма никакво влияние върху живота му. Той е по-загрижен за собствената си работна етика и вътрешните си ценности и цели, така че всъщност не влага много емоции в неща като смяната на сезоните.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Везните обичат есента заради конкретна причина. Като знак, обсебен от партньорството, той знае, че студеният период е перфектен за вечери на усамотение у дома, на топло и уютно.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Скорпионът се чувства най-добре през есента. Не само сезонът съвпада с рождения му ден, но и зодията е управлявана от Плутон - планета, известна с трансформацията и регенерацията, която по същество обхваща същността на есенния сезон.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Стрелецът е доста нетърпелив и нетрадиционен знак. Харесва есента, но лесно се отегчава от нея. Той винаги е готово за нови преживявания, така че след първите няколко седмици от есента, Стрелецът е готов за нещо ново.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Козирогът мрази есента! Като земна зодия, той е свързан с материалния и организиран свят, есента се свързва с всякакви несериозни неща, които не придават никаква реална стойност на живота му.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

На Водолея не може да му пука по-малко за есента. Той е интелектуален и прогресивен човек и винаги мисли за духовни неща, така че едва ли се тревожи за някаква си промяна на сезоните. 

Риби (19 февруари - 19 март)

Милите Риби! Честно казано те не са най-големите почитатели на есента. Като една от най-съпричастните зодии, техните емоции са свързани с това, което другите хора изпитват. Тъй като есента може да бъде тъжен период за някои хора, Рибите усещат тези негативни емоции по-дълбоко, отколкото могат да понесат.