1. Не можеш да контролираш какво се случва с теб

Но можеш да контролираш собствените си действия. Това означава, че трябва да направиш всичко възможно да се справиш с лошата ситуация. Може да не е честно. Може да не е забавно. И може да не си виновна ти. Но твоя е отговорността да се справиш с всичко, което животът ти поднесе.

2. Ще се справиш с това

Винаги, когато преминеш през тежък период, доказваш на себе си колко си издръжлива. Може да се чувстваш така, сякаш няма да преодолееш битката си в момента - но си се чувствала по този начин и в миналото, но си доказала, че грешиш. Всеки път, когато ти се е случвало нещо неприятно, ти си успявала. И пак ще го направиш.

3. Не е нужно да търсиш добрата страна

Твърде много положителност може да бъде токсична. Понякога се случват гадни неща. Няма реална причина за тях и няма какво да научиш от тях. Ако запазването на оптимизма ти помага да преживееш лошите времена, това е чудесно - но не се насилвай да бъдеш позитивна, когато си ти е тъжно. Позволено ти е да бъдеш разстроена, когато ти се случи нещо ужасно. Позволи си да изпиташ тези чувства. Не ги изтласквай или омаловажавай.

4. Не само ти изпитваш болка

Въпреки че може ти се струва, че никой около теб не разбира през какво преминаваш, има много хора, които го правят. Не си сама в болката си. Няма да преминеш през това сама, дори и да се чувстваш така в момента.

5. Можеш да предприемеш промяна по всяко време

Не можеш да промениш партньора си, но можеш да промениш състоянието на връзката си. Не можеш да промениш шефа си, но можеш да промениш работата си. Не можеш да промениш града си, но можеш да промениш мястото, което си решила да наричаш дом. Ако не си доволна от това къде си, можеш да промениш нещата. Имаш повече възможности, отколкото си представяш.

6. Когато вали, се изсипва порой

Когато едно нещо се обърка, ще бъдеш свръхемоционална към всичко останало, което се обърква след това. Готова си да се разстроиш. Освен това, когато очакваш нещата да се объркат, понякога предизвикваш точно това да се случи. Например, ако приемаш, че някой се държи лошо с теб, вероятно и ти ще влезеш в разговора с него, отнасяйки се зле, а така вероятно той наистина няма да бъде в най–доброто си настроение.

7. Никой не е перфектен

Дори и да си виновна за нещо, което се е объркало в живота ти, не трябва да бъдеш твърде строга към себе си. Всеки прави грешки. Имаш право да се провалиш - стига да поемеш отговорност за действията си. Извини се, когато си наранила някого. И се опитай да бъдеш по-внимателна в бъдеще.

8. Нищо, което си струва да имаш, не е лесно

Трудно е да постигнеш мечтите си. Трудно е да се сприятелиш. Трудно е да накараш една връзка да работи. Трудно е да се спестят пари. Трудно е да се намери къща. Това, което се опитваш да постигнеш, вероятно не е лесно, така че бъди мила към себе си. Ако продължаваш да се опитваш, един ден ще получиш това, което искаш.