Скъпа силна жена,

Виждам болката зад твоята усмивка. Познавам сълзите, с които плачеш всяка нощ в уюта на леглото си. Знам колко е трудно да ставаш сутрин и да скриеш всичко това зад усмивка. Знам какво се случва в този твой прекрасен ум. Има хора, които се нуждаят от теб и не могат да те разочароват. Виждам, че се излагаш на опасност, защото не искаш хората да ги боли като теб. Виждам, че се бориш със собствените си демони, за да бъдеш до тях. Да си силна не е наистина избор, нали? Ставаш такава заради обстоятелствата.

Не показваш болката си, защото си чула, че да бъдеш уязвима, означава да си слаба, че плачът е недостатък и че трябва да се изправиш веднага щом паднеш. Но все пак не го правиш. Тук съм, за да ти кажа, че е добре, ако не можеш. Всичко е наред. Отнема време, за да се отучиш от тези неща – научена си да бъдеш някого, когото не си.

Изслушай ме. Силата не е да сдържаш сълзите си, когато се чувстваш тъжна. Силата не е да държиш чувствата си вътре, когато са твърде интензивни. Силата не е да се преструваш, че всичко е наред, когато душата те боли.

Силата е обратното.

Силата ти позволява да почувстваш каквото и да е – това, от което се нуждаеш да почувстваш в момента. Силата е да чувстваш дълбоко, когато светът очаква да скриеш чувствителността си. Силата е да намериш смелостта да говориш в свят, който е бил жесток към теб. Силата дава възможност на хората да влязат в живота ти, без значение колко пъти си била наранявана преди. Силата е състояние, в което да кажеш: „Не съм добре сега. Нуждая се от теб."

Само не забравяй, че е добре да се нуждаеш от някого. Добре е да се нуждаеш от рамо, за да плачеш, ухо, за да те изслуша, ръка, която да държиш. Всички се нуждаем от някого, който да ни напомни, че не сме непобедими, че не сме сами.