Нормално е, когато сме във връзка, да искаме да покажем най-добрите свои черти. Нормално е, но не е съвсем правилно. Защото, опитвайки се да заличим „лошите”, опитвайки се да прикрием своите „недостатъци”, ние всъщност се опитваме да подменим себе си... Именно истинската връзка е пространството, в което трябва да бъдем истинските себе си. Именно човекът, с когото сме, трябва да ни познава така, както познава себе си. Именно любовта е чувството, което трябва да ни помогне да преодолеем своите притеснения и... да спрем с извиненията.

Затова, запомни: Не трябва да се извиняваш на партньора си за тези неща...

1. Не трябва да се извиняваш на партньора си за своето минало

Ти си това, което си, именно заради своете минало. Заради всички правилни решения, взети, преди да го срещнеш. И заради всички погрешни. Твоето минало е твоята история. Твоята история е част от твоя живот. Да се извиняваш за това, което е било преди, значи да приемаш истински това, което е днес. Затова, спри с извиненията. Вземи наученето. И продължи напред.

2. Не трябва да се извиняваш на партньора си за своето мнение

Само защото сте двойка, не значи, че трябва да мислите еднакво по всички въпроси. Ти си си ти. И това трябва да е основната причина да бъде с теб. Не се страхувай да заявяваш себе си. Не се страхуваш да влизаш в спорове. Не се страхувай да казваш на глас това, което мислиш. Ако любовта ви е истинска, другият ще те оцени точно заради това. Ако не е,... няма да те оцени, дори да мълчиш и винаги да отстъпваш.

3. Не трябва да се извиняваш на партньора си за своите приятели

Възможно е твоите приятели да не му харесат. Възможно е да не са от неговата „кръвна група”. Възможно е да не му е особено приятно да ги вижда. Това обаче не значи, че ти трябва да спреш да ги виждаш. Или да се извиняваш, когато ги виждаш. Твоите приятели са точно това: твои приятели. Той има своите приятели. Ще имате и ваши, общи приятели. Ако те обича, ще го разбере.

4. Не трябва да се извиняваш на партньора си за своите мечти

Колкото и непостижими да изглеждат мечтите ти, наивни, детски, това са твоите мечти. И никой, абсолютно никой няма право да те кара да се откажеш от тях или да се извиняваш за тях. Просто никой, абсолютно никой не може да каже дали няма да успееш да ги осъществиш. Единственият сигурен начин да не успееш да го направиш, е, като им обърнеш гръб. Заради каквото и да било. Или когото и да било. Защото тогава всъщност, обръщаш гръб на себе си, нали...

5. Не трябва да се извиняваш на партньора си за... себе си

Не трябва да се извиняваш за нещата, които обичаш да правиш. За дрехите, които харесваш. За музиката, която слушаш. За филмите, които гледаш, и книгите, които четеш. Не трябва да се извиняваш за работата си, за хобитата си, за... липсата на хобита. Не трябва да се извиняваш за нищо! Трябва единствено и само да си себе си. Винаги. И във всичко. Защото когато сме истински, истинските хора остават в живота ти!