Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на София Мел.
Днес ще ви покажем как да си направите сладки коледни бисквити. Те са страхотно празнично лакомство както за децата, така и за вас, затова побързайте да зарадвате всички!
Необходими продукти за 24 бисквити:
- 200 гр брашно София Мел Екстра
- 100 гр захар
- 100 гр масло
- 1 голямо яйце
- 1 ч.л. ванилов екстракт
За декорацията:
- бяла и синя глазура от фондан
- бяла и черна глазура за писане
- цветни пръчици
- 48 малки шоколадови топчета
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното и захарта, докато сместа наподоби фина галета. Добавете яйцата и ванилията и разбъркайте, за да се образува меко тесто. Извадете и поставете върху набрашнена повърхност, като от получената кора нарежете малки кръгчета (можете да използвате формичка или обикновена водна чаша). Поставете върху предварително намазнена хартия за печене и печете около 10-12 минути или до златисто. Извадете и едва след като са напълно охладени започнете украсата.
Разточете белия фондан и изрежете кръгове с размера на бисквитките. Намажете гърба им с малко хладка преварена вода и след това ги залепете към бисквитите. Изрежете още кръгчета от синята глазура, нарежете ги на половина и ги залепете върху бялата глазура като шапки. Намажете шапките с вода на местата, където искате да залепите цветни пръчици и ги поръсете. За декорация на шапката използвайте бяла глазура за писане, сложете пискюл от по-голямо топче и добавете други шоколадови топчета за нос, очи и уста.