Чудите се защо не можете да заспите по-рано като приятелите и половинката си? Защо се въртите непрекъснато? Чудите ли се защо сутрин ставате толкова трудно? Ние имаме отговор за вас.

През 2019 бе проведено проучване, което доказва, че хората, които са по-интелигентни имат нужда от повече часове сън. Сатоши Каназауа и Кая Перина провеждат този експеримент, като резултатите са наистина изумителни. Хората, които си лягат след 23 часа и стават след 8, се справят по-добре на работното място, печелят повече пари и са по-щастливи. Естествено, не забравяме, че има и хора, които са на високи позиции и могат да си го позволят.

С тези резултати идва и отговорът на въпроса, за който всеки се чуди:

Как някои хора могат да спят до късно и да пропускат алармите, а да твърдят, че са сериозни?

Оказва се, че подсъзнателно осъзнаваме нуждата на организма да си навакса употребената енергия. Тези от нас, които спадат към горния процент от хората, са по-креативни и независими. Те са оптимисти и вярват, че ще се справят с всяка една задача и предизвикателство, което им се опре.

Колкото и да обичате съня, не забравяйте, че и прекалената му продължителност не е полезна. Експертите са категорични, че възрастните имаме нужда от около 7-9 часа сън, за сме здрави и работливи.