Изневярата често се дължи на нещо много по-дълбоко от привидното. Ударът от това да разбереш, че мъжът ти си има любовница е жесток. Стоварва ти се като гръм от ясно небе. Ти никога дори не си го подозирала. Та той е идеалният съпруг, баща... но изведнъж всичко рухва. Именно тогава идва въпросът „защо”...
 
И за да ти стане по-ясно, виж най-честите причини, поради които мъжете изневеряват.
 
Скуката
Грижата за децата, напрежението в работата, дребните скандали вкъщи. Това изморява и на човек му писва. Всичко свързано със семейните задължения започва да му се струва скучно, досадно. Тогава мъжът започва да търси извън семейното огнище онова, което не получава вкъщи - емоции, разнообразие.
Жени, не позволявайте във връзката ви да залегне еднообразието! 
 
Чувстват се недооценени
Мъжете обичат да ги изслушват, когато разказват своите си истории или просто се хвалят за някаква добре свършена работа. В момента, в който спреш да им обръщаш внимание или слушаш само половината от това, което са казали, те могат да потърсят необходимото внимание при друга. Мъжете се чувстват потиснати и когато съпругата им печели повече.  
 
Травмиращи събития
Понякога смъртта на роднина или близък може да промени мисленето на един мъж. Такива трагични събития карат мъжете да изменят посоката на живота си. Започват да живеят както им харесва. За съжаление някои стигат до извода, че това може да се случи само извън постоянната им връзка. Често се случва при мъже на средна възраст, които осъзнават колко бързо си отминават годините. Друго травмиращо събитие може да е загубата на работа. Това кара мъжете да се чувстват ненужни. 
 
Липса на секс във връзката
С годините правите секс все по-рядко. Нищо не е както преди. Това е нормално, но ако мъжът има по-големи физически нужди, а жената до него не ги задоволява, той може да се насочи към друга, която да му доставя удоволствие. Може да обича жена си и да е с любовницата си само заради секса, но в крайна сметка изневярата във всичките й форми има отрицателно влияние върху една връзка.
 
Отдалечаване един от друг
Всички се развиваме и променяме през целия си живот. Променят се и професионалните, и личните ни интереси. Случва се постепенно и неусетно, дори не го осъзнаваме, докато не стигнем до момент, в който различията между двамата в една връзка са толкова големи, че взаимоотношенията им всеки момент ще се сгромолясат. Ако осъзнаем проблемите навреме, можем да спасим връзката си, говорейки повече, имайки си повече доверие един на друг.
 
Любовта си отива
Любовта умира. Тя не може да съществува насила. Тя е красива, защото е непринудена. В момента, в който любовта изчезне и съжителството се превърне в навик, значи е дошъл краят.
 
Причините за изневярата и за края на една връзка никога не трябва да се търсят само у единия партньор. Истината винаги има две страни.