1. Не сме готови

Не сме готови за компромисите, за жертвите, за безусловната любов. Не искаме да чакаме, искаме всичко на мига. Не позволяваме на чувствата ни да се развиват, много често поставяме крайни срокове на любовта.

2. Бъркаме любовта с други чувства

Искаме да срещнем човек, с когото да ходим на кино или с когото да обикаляме клубовете, не търсим човек, който да ни разбира и подкрепя в най-тежките моменти. Не искаме да живеем скучно, затова търсим забавен партньор, който да превърне живота ни в приключение. Но в същото време не сме готови за промяна, която би трябвало да настъпва след определен период от връзката.

3. Поставяме материалното на преден план

След време осъзнаваме, че нямаме време и място за любов, защото сме твърде заети да гоним материални облаги.

4. Искаме мигновени резултати

Още от мига, в който се влюбим, ние искаме любовта ни да е „зряла“. Но тази зрялост, както и взаимното разбирателство, се появява едва след години. А повечето хора смятат, че нищо на този свят не заслужава толкова време и търпение, дори и любовта.

5. Предпочитаме да хабим силите си за друго

Много от нас биха предпочели да прекарат по час със 100 души, пред това да прекарат ден с един-единствен. Вярваме, че е по-важно да се срещаш с нови хора, отколкото да ги опознаеш. Ние сме алчни, искаме всичко веднага, в този момент. Започваме и приключваме връзките си, щом открием „по-добра“ опция. Не се стараем да дадем най-доброто от себе си на другия, но искаме той или тя да е перфектната половинка. Срещаме се с много хора, но рядко даваме шанс и на един.

6. Зависими сме от технологиите

Технологиите ни сближиха. Толкова сме близо, че понякога ни е трудно дори да дишаме. Есемеси, гласови съобщения, чатове и видео разговори – те замениха комуникацията лице в лице. Вече не ни се налага да прекарваме време заедно. Вече знаем достатъчно много един за друг и на живо нямаме какво да си кажем.

7. Не можем да стоим на едно място за дълго

Мислим си, че не сме създадени да бъдем във връзка, а идеята за обвързване ни ужасява. Не можем да си представим да посветим живота си на един човек и затова избягваме всичко дълготрайно и постоянно.

8. Сексуално разкрепостени сме

Нашето поколение раздели секса от любовта. Днес хората първо правят секс, а после решават дали искат да бъдат заедно. Сексът извън връзката е нещо съвсем нормално, а отворените връзки, приятелите с екстри и сексът за една нощ, са част от модерния начин на живот.

9. Ръководим се от логиката твърде често

Вече не знаем как да обичаме лудо, до безумие. Не бихме се качили на самолета до далечни земи само за да видим някого, когото обичаме. Късаме, защото... разстоянието е твърде много. Много малко от днешните младежи са готови да преодолеят такива препятствия.

10. Страхуваме се от твърде много неща

Страхуваме се от нови връзки, от разочарованията, от душевните рани и разбитите сърца, затова не допускаме никого до себе си. Градим стени около сърцата си и понякога тези стени са твърде високи и твърде дебели, за да можем да ги преодолеем и да видим какъв е животът отвъд тях.

11. Вече не ценим връзките

Няма нищо по-лесно от късането, от раздялата, не искаме да задържим и най-прекрасните хора, защото „има много риба в морето“.

Източник: Menxp