По-старите мъже, често излизат с много по-млади от тях жени. Днес това е съвсем обикновено явление, което не засяга само знаменитостите, но и обикновените хора. Шведски учени дори са провели изследване по този въпрос и са успели да докажат, че възрастните мъже са склонни да излизат с жени, които са няколко години по-млади. Сред 97-те запитани само 3-ма търсели партньори, които са на същата възраст. Останалите участници искали по-млади и по-хубави дами. И така, какви са причините, поради които мъжете имат такива предпочитания? Разберете причините в следващите редове:

Младите жени са по-привлекателни

Това най-вероятно е основната причина. В повечето случаи 25-годишната жена може да бъде по-привлекателна от 45-годишната жена. И на това е трудно да се устои. Младата жена няма бръчки, кожата по цялото ѝ тялото е стегната и нежна и дори не се нуждае от грим, за да изглежда зашеметяващо. Имайки толкова хубава приятелка, 50-годишният мъж може да се възхищава на красотата ѝ всеки ден и дори не се нуждае от филми за възрастни, за да бъде задоволен. Той също така е горд, когато приятелите му го виждат да ходи под ръка с млада и красива дама. 

Те са по-активни и енергични

Младите дами не само са по-привлекателни, но и по-активни, гъвкави и жизнени. Те имат толкова много енергия, че можеш дори да се заразиш с нея само от усмивката им. Те са склонни да имат по-положително отношение към живота и да виждат света като голяма възможност да процъфтят и да се развиват. За мъжа, който вече е преживял много трудности и се е борил с много проблеми в живота си, това идва като възможност да започне да гледа на света отново като на едно красиво място. По-младото момиче може да вкара във връзката повече спонтанност, ентусиазъм и любопитство и поради това животът на по-възрастния представител на силния пол вече няма да бъде толкова скучен.

Мъжете преживяват криза на средната възраст

Това е причината, която по принцип е най-логична, когато се чудиш защо един 50-годишнен мъж би предпочел по-млада жена... Но само се замисли - когато той е уморен от дългогодишния си брак и досадните задължения, единствения начин да започне да „възстановява“ младостта си и отново да се почувства велик и забавен, е чрез една млада половинка. Ето защо да се върне към тези моменти чрез по-млада жена, е напълно нормално за него. Естествено, това най-вероятно ще бъде придружено от множество покупки, точно както във филма „Американски прелести“, в който участва Кевин Спейси, но какво да се прави.

Той иска деца

Мъже, който е на възраст над 40 години, внезапно осъзнава, че иска да има деца или повече, отколкото имат сега. Но ако има връзка с жена на неговата възраст, тогава шансовете за това са наистина минимални. Много по-младата жена ще може да изпълни тази му мечта и няма да рискува да има бебе с генетичен дефект или други здравословни проблеми, както често се случва, когато на възраст около или над 40 години забременее. 

Младата жена кара мъжа да се чувства по-млад

Е, не буквално, тъй като той няма да има по-малко бръчки или по-гладка кожа, но въпреки това срещите с енергична и млада жена могат да подмладят поведението му. В този период мъжа става толкова емоционално нестабилен, че дори на моменти може да изглежда и като дете. Но едновременно с това тялото му ще бъде изпълнено с нова доза тестостерон и сила. В един момент може дори да изглежда по-жизнен от връстниците на жената до него, а това може да подобри здравето му и да удължи живота му с няколко години.

Заради гордостта

Той може да се гордее с новата си кола или компания, която е развил успешно, но нищо не може да „напомпа“ егото му така, както една красива девойка. Млада и жизнена жена, която може да се възприеме като символ на престиж и лукс. Той ще се гордее, че може да я отведе навсякъде и ще я запознае с колкото се може повече хора. И да - такъв тип мъж знае, че е заобиколен от много по-красиви от него младежи, които му завиждат за това, че именно той е избраният.

Нужда от интимност

Как мислите кое е по-добре - да правиш секс с 20-годишна или с 50-годишна жена? Това е брутална истина и суетно отношение, но по-възрастните мъже предпочитат да гледат и да се забавляват с по-млади дами. Такива момичета са склонни да бъдат жизнени и енергични, така че лесно могат да задоволят всеки човек. Освен това по-младите жени винаги се стремят да експериментират с пози или приспособления и по този начин никога няма да отегчат мъжа до тях. Леглото, колата, съблекалнята - младостта и любопитството ѝ ще създадат нови и страстни приключения, на които по-възрастния мъж няма да може да устои, особено ако търси нови усещания.

Модерни момичета

По-младите жени са по-толерантни и хрисими. Ако 50-годишен мъж внезапно има някакви по-странни и луди фантазии, за разлика от съпругата му на същата възраст, тя може да изглежда твърде сериозна и „дървена“, за да ги осъществи. Но младите момичета са любопитни за света и са готови да опитат колкото се може повече неща, когато са все още млади. Те могат да позволят на партньорите си да ги заведат на загадъчни места, да изследват света и в същото време са по-малко страшни и мрачни.

Чувство за мощ

Младите момичета могат да бъдат по-лесно впечатлени от тези, които вече са видели и са преживели много. Те ще слушат историите на по-старите си партньори, ще задават много въпроси и винаги ще се възхищават на интелигентността им. В този случай по-възрастния мъж може и да се чувства като учител, но това означава, че му се дава сила и признание. В същото време това ще повиши самочувствието му и ще го накара да се гордее с постиженията си. В крайна сметка, винаги е по-добре да имаш жена, която проявява интерес към твоите истории, нали така?