“Той е прекрасен”, каза тя замечтано. “Мил, нежен, неуморим в леглото. Имаме само един проблем, аз съм на 40, а той на 27. Това нормално ли е?”

Пред мен седеше много добре облечена представителка на нежния пол, тя караше нова кола, имаше дете и развод и сега искаше и да живее за самата себе си.

- А какво те притеснява - попитах я аз.

- Хм, какво ще кажат хората и защо той е с мен? Има толкова много красиви, млади жени, защо избра точно мен, жената на 40?

Защо мъжете избират по-възрастни жени?

Първо, защото по-голямата жена знае какво иска. Тя вече не е малко момиченце, което е объркано и тъкмо прохожда в живота си. Това е вече зряла дама, която е минала дълъг път и е наясно какво може и какво не.

Второ, това вдига статуса на младия мъж и неговото самочувствие. Жената, която е по-голяма знае точно какво трябва да му каже и да направи, за да се почувства той най-прекрасния мъж на света.

Разбира се тя е по-добра в леглото. Сексуалната опитност идва с годините, а за това е необходима възраст, освен това жената става истински отпусната в леглото след 30-годишна възраст. Тя вече знае как точно свършва, готова е за експерименти. Иска да пробва нещо ново и дори е готова да обучава и да споделя интересни знания за секса.

Четвърто, с жена след 30-40 г. е много интересно и има какво да научиш. Мъжете, които искат развитие могат да научат много от нея. Тя е развила кариера, често пътува и знае наистина много. Ако в нейните ръце попадне млад мъж с потенциал, много често той бързо става доста успешен благодарение именно на своята жена.

Пето, мъжете, които имат нерешен проблем с майка си, нерядко избират по-голяма от себе си жена. По този начин той се научава да контактува с по-възрастна жена и получава необходимата му нежност и любов от нея.

Както виждате има доста причини мъжете да избират по-възрастни жени.

Обаче, защо жените избират по-млади мъже?

  1. Той е неуморим сексуално. За съжаление тъжен факт е, но всеки трети мъж след 40 години понякога има проблеми с ерекцията и всеки седми има постоянни проблеми. А сексуалната активност при жената започва чак на 35 години! Точно когато тя вече е готова за активен секс – нейният партньор не може да прави толкова много секс и разбира се тогава младият мъж с вечна ерекция печели всички точки.
  2. Той е забавен и иска да експериментира. Жената на тази възраст (от 35 нагоре) иска да пробва нещо ново. Тя вече няма какво да губи, вече не й пука какво ще кажат хората, сега тя иска да живее за себе си и да се наслаждава. Защото е наясно, че ако не сега, тогава кога? Младите мъже с голяма радост се отзовават на този зов.
  3. Той я слуша и й се възхищава. Каквото и да говорим, когато се приближаваме към 40-те, жените започваме да се притесняваме за тялото си. И в този момент това пълно обожание от нашия партньор ни идва точно навреме! Ние искаме той да ни се възхищава и да ни казва колко много ни обича и усещането, че младият мъж ни иска рязко вдига самочувствието ни нагоре.
  4. Мога да го направя точно по мой модел. Когато влизаш в отношения с мъж на 50, нямаш почти никакъв шанс за някакви промени в него. Той вече е оформена личност.  Докато младия мъж можеш да го направиш такъв, какъвто ти трябва. Той още е гъвкав и отворен и често след няколко години с по-млад мъж, той се превръща в истински идеален мъж.
  5. Той те кара да се чувстваш по-млада. Може би това е най-големият плюс. Младите мъже ни карат да влезем пак в тази енергия на младост, спорт, секс, безгрижие, лудост. А това е толкова прекрасно нещо за една прекалено строга и сериозна дама и чрез него можеш да имаш доста дълг млад и красив живот.

Така че както виждате това да имаш по-млад мъж е толкова естествено и да ви кажа като терапевт – много жени го искат, но на голяма част от тях не им стиска. С тези теми работим в терапевтичните групи, можете да проверите програмата в natalia.bg и в семинар Щастлива жена “Гейши-1”.

Намерете вашето щастие и не позволявайте другите да ви диктуват правила и условия! Вашето щастие е във вашите ръце!

С любов,

Наталия Кобилкина