Макар и този навик да е свързан с позата, в която спим още от деца, не всичко опира до детството. Може би не можете да спите без плюшено мече или мека възглавница, но това не са единствените причини.

Открихме 5 причини защо заспиваме по-лесно, когато прегръщаме нещо или някого.

1. Намалява хъркането или сънната апнеа

Сънната апнеа е сънно разстройство, при което дишането ни не е достатъчно гладко. То се случва, когато обстановката не е благоприятна за сън, събуждаме се често, уморени сме сутрин или сме дехидратирани.

Прегръщането на възглавницата я намалява.

2. Не се чувстваме самотни

Не всеки обича да се гушка, но когато сме сами, понякога ни писва да сме такива. Ето защо ни трябва нещо, което да прегърнем, докато заспиваме.

3. Държите на силните връзки

Прегръщането на възглавницата ни дава емоционален комфорт по време на сън. Ако го правите, то вие цените силните и здрави връзки. Обичате да помагате на любимите хора и бихте направили всичко за тях.

4. Рутина

Ако имате вече установена рутина, защото тя действа, то не можете да заспите по друг начин. Прегръщането на нещо или някого е част от нея.

5. Прегръщате нещо, когато имате пристъпи на паника и безпокойство

Трудно е да заспим, когато сме под стрес и сме притеснени. Леглото винаги трябва да е зона на комфорт, а прегръдките ни карат да се отпуснем.