Повече никога няма да дам втори шанс на никого, защото мисля, че това е безсмислена и неблагодарна работа.                                                            

Когато давате на някого втори шанс – всъщност го давате на себе си, признайте си. Просто защото не сте готови да напуснете този човек. Твърде много сте свикнали с него, превърнали сте го в навик. Но хората не се променят. Лъжецът си остава лъжец. Идиотът - идиот. Женкарят - женкар. Неврастеникът - неврастеник. Алкохоликът – алкохолик. Е, вие знаете всичко това, разбира се.

Според досегашния си опит, мога да кажа, че никога  не излиза нищо добро от всички тези обещания и компромиси. И в края на краищата резултатът е един – окончателна раздяла.

Ако мъжът много ви е разочаровал или просто е излязъл от живота ви, без видима причина, кажете си наум: "Прав ти път и не се връщай повече". Изгорете мостовете и не съжалявайте за нищо.

Да дадете на някого втори шанс - това просто ще ви съсипе нервите. Повече от сигурно е, че ще продължите да напоявате възглавницата със сълзи през нощта. Колко усилия ще трябва да положите и докога ще издържите така?!
Повторното разочарование от човек, който вече веднъж ви е разочаровал е неизбежно. Поради това е необходимо да скъсате с него – незабавно и окончателно. Разбирам, лесно е да се каже, а трудно да се направи. Да, това е трудно и тежко, и боли. Да, вие сте свикнали с този човек. Още не сте се научили да живеете без него. Но по-добре е веднъж да го изстрадате, отколкото да продължавате агонията години наред.

Обичайте първо себе си, а след това всички останали. Имайте гордост и достойнство. Не се унижавайте. Уважавайте се. Бъдете силни, защото в крайна сметка целият живот е борба. Преди всичко със себе си.

                                                                                   Автор: Маргарита Булгакова