Трудно е да не харесаш мъж, който с външния си вид и осанка привлича погледа ти... В действителност обаче личността е това, които държи интереса ни.

Оказва се, че това, което жените най-много харесват и намират за най-секси в мъжете е страстта.

Страстните мъже са мотивирани, уверени и живеят живота си на високи обороти. Страстта е важен и основен елемент при тях, независимо дали в емоционален, или в професионален план. Ако той показва това качество и спрямо теб, си късметлийка.

Ето какво казват жени, редакторки в списания, за страстните мъже:

“Ако даден мъж е страстен, това се отразява и на почти всички други области в живота му. По-загрижен е, както за работата си, така и за любимите си хора.” - Никол (23г.)

Обичам да виждам как мъжът се грижи за нещата, които обича. Това означава, че по същият начин ще се грижи и за нашата връзка” - Хилари (28г.)

Да бъдеш с някой, който влага страст, независимо дали спрямо работата си, хобитата си, пътешествията до нови места, хората в живота си, добрата храна или изживяването на нови приключение, то това поддържа връзката интересна. Когато сте с някого от дълго време, няма нищо по-секси от това, да го видиш как се “запалва” относно нещо, което го вълнува.” - Тара (32г.)

Мъжете имащи страст, ми подсказват, че се интересуват от друго, а не само от всекидневната си рутина. Показва ми, че са авантюристи и винаги търсят нещо повече в живота.” Анн-Мари (25г.)

От друга страна, кое е най-непривлекателното нещо в мъжа?

Повечето жени са на мнение, че надменността е качеството, което най-много ги отблъсква в един мъж. Във връзката трябва да има равноправие и ако някой те кара да се чувстваш по-нисша чрез постоянното си хвалене, то нещата в отношенията ви няма да проработят.

Разбира се, няма нищо лошо в това да си уверен в себе си. Но мъжът не трябва да прекрачва границата между увереността и арогантността.