Твоята сродна душа е някъде там, но трябва да знаеш какво търсиш, за да го откриеш.

Единственият. Чаровният принц. Правилният човек. Голямата любов. Сродната ти душа.

Както и да го наричаш, колкото и упорито да го търсиш, той сякаш винаги ти убягва.

И докато наблюдаваш останалите влюбени двойки, сигурно се питаш къде бъркаш. Дали те знаят нещо повече за любовта?

Може би не го осъзнаваш, но съзнателно пречиш на любовта да се случи, или си в неправилна връзка. Според д-р Стан Таткин – терапевт и автор на книги за връзките, любовта, която търсиш, се свежда до две думи:

Любовен балон.

Сети се за всички онези двойки, които сякаш са погълнати един от друг, които живеят един за друг, които винаги се подкрепят. В такива връзки и двамата поставят на първо място както другия, така и връзката си, дори това да означава, че трябва да направят компромис с егото си. Те се доверяват напълно на другия и знаят, че могат да разчитат на него.

Те са страхотен екип и работят като едно цяло. Много често именно това ни плаши в любовта. Дали няма да се задушим в такъв балон? Не е ли прекалено тесен, за да побере и двама ни? Или мечтите ни?

Много хора си мислят, че любовта изисква саможертва, но всъщност любовта, когато е истинска, извисява. Тя те подтиква да се развиваш, да бъдеш по-добър, защото ти дава сигурност и стабилност, за да растеш.

Когато откриеш човек, с когото можеш да изградиш такъв балон – на стабилност, сигурност, спокойствие, това е знак, че си срещнала сродната си душа.

Според  д-р Таткин емоционалният риск при изграждането на такъв балона е напълно оправдан. Когато се довериш на някого, ти започваш да градиш връзка. Да градиш и развиваш любовта. Защото любовта изисква старание, работа и постоянство.

Ако усещаш, че не можеш да бъдеш себе си с този човек, че не можеш всякога да го потърсиш за опора, значи той не е правилният човек. Ако не се чувстваш обичана, спокойна и защитена, значи не си в правилната връзка. Той не е сродната ти душа.

Когато знаеш какво търсиш, ще ти бъде много по-лесно да го откриеш.