Не е, защото си прекалено пълна или слаба. Не е, защото си прекалено нахакана или срамежлива. Няма нищо общо с размера на гърдите или бедрата ти.

Не е, защото не си достатъчно успешна или си. Можеш да прекараш целия си живот, задавайки си въпроса къде си сгрешила и била ли си достатъчно добра за него.

Никога няма да откриеш отговора, защото ти нямаш вина. Не е, защото не си достатъчно красива ли умна. Няма нищо общо с парите ти, работата или твоите приятели.

Ти си точно такава, каквато трябва да си. Перфектна си с всичките ти недостатъци. Стига да запазиш жаждата за живот, страстта към работата ти, ще се развиваш и ще бъдеш по-добра, но днес ти си идеална.

Никога няма да си достатъчна за него, защото и най-перфектната не би била.

Той е. Той е от един интересен тип мъже. Тип, който не иска да те приеме такава, каквато си, защото ще му липсва търсенето на други жени. Той не иска да се установи и да открие истинската любов, която е дълбока и приема всеки един недостатък на половинката си. Онази любов е толкова красива, че не е за него.

Този тип мъже се страхуват от нея и от това да спрат. Страхуват се, че няма да я открият. Те са те отхвърлили, защото не искат да бъдат отблъснати.

Този тип мъже не отговарят за всички представители на мъжкия пол, а само за една малка част. Има и такива жени. Тези хора са навсякъде. Те откриват проблеми в отношенията си с всеки, защото подсъзнателно знаят, че няма да открият онзи специален човек. Високите очаквания, и това, че никой не е достатъчно добър за тях, ги предпазват. Оставят ги сами.

Това не би трябвало да е извинение. Ти трябва да се опитваш, да правиш компромиси, да поставяш нуждите на другия пред себе си. Трябва да работиш, да си безгрешна понякога дори, да знаеш своите недостатъци, да осъзнаеш грешките си и да си наясно, че няма да спреш да правиш грешки.

Но понякога, колкото и да опитваш, се оказва, че си се влюбило в човек, който не може да ти отвърне със същото. Човек, който отказва да те приеме, защото е по-лесно да мисли, че няма да се получи връзката ви, отколкото да поеме риска да бъде наранен.

Не можеш да го промениш. Не можеш да го поправиш. Не можеш да промениш и себе си, защото няма как да се извиниш за човека, който си. Не бива да се питаш какво не е наред с теб и какво трябва да промениш.

Онзи, който те обича истински, който наистина е за теб, няма да те накара да се промениш и да търсиш къде грешиш. Човекът, който те обича истински, ще изкара най-доброто от теб и ще те покаже на света.

Ще ти покаже, че не е лошо да искаш повече за себе си: повече щастие, повече знание, повече приключения, повече опит. Той ще те прави щастлива и ще те подкрепя, за да вървиш напред и нагоре, а не да стоиш на едно място и да не се развиваш.

Когато откриеш истинската любов, ще го знаеш. Защото винаги ще е достатъчна, без значение какви са недостатъците ти. Ти ще си достатъчна за него и той за теб.