Жените са истинска мистерия за мъжете, твърдят самите мъже, а сега само си представете колко заплетени стават нещата, ако насреща им стои една „сложна“ жена – жена с мнение, достойнство, богата душевност, тежко минало.... неизвиняваща се, непреклонима и емоционална.

Струва ли си да обичаш такава жена? Да, според нас си струва! Ето защо:

1. С нея никога не е скучно

Най-вероятно тя е имала тежък живот, заради което обаче е натрупала богат житейски опит. Това я прави страхотен събеседник и много състрадателен човек, който познава различните гледни точки.

И не само нейния характер е сложен, но вероятно и заниманията ѝ не се изчерпват до гледане на филми и слушане на музика. Тя има много интереси и много вълнуващи хобита.

От нея ще чуете невероятни истории и никога няма да ви е скучно.

2. Тя е честна

Сложната жена е достатъчно смела, за да ви казва всичко в очите – и хубавото, и лошото. Можете да сте сигурни, че няма да ви лъже и да ви мами зад гърба.

3. Тя е мистерия

Въпреки че е честна и откровена, тя си остава загадка. Сложната жена е интригуваща, вълнуваща и пленителна, а колкото повече я опознавате, толкова повече ще осъзнавате, че е като нерешима загадка, която никога не спира да бъде интересна.

4. Тя е работохолик

Сложната жена работи упорито за това, което иска. Никога не би използвала някого за пари, тя може да постигне всичко сама.

5. Тя е много мъдра

Както вече казахме, богатият ѝ житейски опит я е дарил с много мъдрост. Тя знае, че животът не е черно-бял и е готова да приеме и различни гледни точки.

6. Тя е умна

Сложната жена обича да опитва нови неща и да изследва неизвестното, тя е винаги търсеща и любопитна.

7. Тя не е лесна

За да спечелиш сърцето на една сложна жена, трябва да се потрудиш, но пък наградата така е два пъти по-сладка.

8. Тя не се предава

Независимо в колко труден период се намира, тя не се предава. Никога няма да я видите сломена. Нейната борбеност зарежда и околните със сила да се борят.

9. Тя не се нуждае от никого

Сложната жена няма нужда от половинка, няма нужда от някого, за да не се чувства самотна, няма нужда от богат приятел, личен шофьор или лакей. Сложната жена не се впуска във връзка просто така – когато е с някого, тя е с него само защото искрено го обича и уважава.

10. Тя прави другите по-добри

Понякога е трудно да обичаш една сложна жена, но тя е винаги добронамерена. Тя просто иска най-доброто за половинката си. Такава жена умее да вдъхновява мъжа до себе си да бъде все по-добър и да се бори за мечтите си.

11. Тя е страстна

Тя подхожда със страст и ентусиазъм към всичко. Може да е прекалено емоционална понякога, но причината е, че ѝ пука истински. Тя влага всичко от себе си в това, което прави.

Сложната жена е сложна за обичане, но определено си струва всяко усилие.