Когато става дума за това бъдем изкусителни и да запалим пожар, който дълго да не може да бъде потушен, не бива да мислим само за това как трябва да се облечем... Защото да бъдеш наистина неустоима не се изчерпва с дрехите, думите или дори с външността ти.

Едни от най-големите изкусителки в историята не са били перфектните красавици, но са притежавали чар и пленителността, които са подлудявали мъжете.

Тази харизма се заражда отвътре, а не е нещо външно. Затова днес решихме да споделим 11 неща, присъщи за неустоимите жени. Ако ги следваме по-често, не само ще станем по-секси в очите на избрания мъж, но и ще се чувстваме по-уверени в себе си.

1. Приеми недостатъците си

Това е едно от най-важните неща. Да имаш комплекси, не е секси. Ясно е, че никой не е перфектен и е хубаво да работим върху себе си, но някои неща просто не можем да променим, затова нека бъдем добри към себе си.

2. Създай си собствен стандарт за красота

„Стандартите“ за красота се сменят бързо като модата – днес на мода са големите дупета, вчера на мода бяха напомпаните устни, а още по-отдавна хората бяха полудели по силиконовите гърди. Не можем да угодим на всяка тенденция, а и не е нужно. Помисли какво ти намираш за секси, какво те кара да се чувстваш жива, какво запалва страстта в теб? Имай ясна представа какво ти намираш за красиво и не се увличай по най-новите тенденции. По този начин ще имаш по-ясна цел.

3. Фокусирай се върху себе си

Едно от най-неправилните неща, които правят хората, когато искат да бъдат по-секси, е да се сравняват с другите. Съсредоточи се върху своите плюсове и не се сравнявай с моделите в Инстаграм. Завистта и несигурността не са секси.

4. Фокусирай се върху това, което искаш

Вместо да залиташ в най-различни посоки, помисли какво наистина искаш и преследвай целите си докрай. Силата и независимостта също са секси.

5. Усмихвай се

Няма нищо по-секси от една искрена усмивка.

6. Бъди позитивна

И докато сме на темата с усмивките – хубаво е целият ти светоглед да бъде по-позитивен. Да бъдеш неустоима, означава да си жена, чиято компания останалите търсят, а обикновено хората са привлечени от положителни личности, които ги зареждат с енергия.

Така че защо не пробваш да замениш негативизма с креативност, увереност и чистосърдечност.

7. Поработи върху гардероба си

Разрови се в гардероба си и изхвърли (или дари) всичко, което вече не харесваш, което отдавна не си носила и което не ти стои добре. Разгледай модните блогове или се консултирай със стилист. Или пък просто отиди на пазар с приятелки. Купи си дрехи, които те карат да се чувстваш силна и красива.

8. Обичай себе си

Ако искаш да бъдеш секси, трябва да обичаш себе си. Не бъди твърде критична и не си мисли, че никой никога няма да те обича, защото имаш крив нос, защото си срамежлива, защото си твърде висока... Сигурни сме, че ти си готова да пренебрегнеш много малки недостатъци у любимия ти човек, защо той да не направи същото за теб?

9. Грижи се за здравето си

Спортът не само ни прави физически по-здрави и привлекателни, но и подобрява настроението ни, прави ни по-позитивни и ни зарежда с енергия.

Няма какво да се лъжем – всеки би предпочел жена, която се грижи за себе си.

10. Носи правилните дрехи

Независимо дали искаш да привлечеш вниманието на конкретен мъж, или не, винаги е важно да подбираш дрехите си правилно. И запомни – по-малкото дрехи не те правят автоматично по-секси.

Най-важното е да подчертаеш предимствата си. Например ако имаш дълги крака, облечи прилепнали панталони или къса рокля. Ако краката ти са голи, не е нужно да носиш и дълбоко деколте – трябва да има мярка.

Избирай модели, които са подходящи за фигурата ти. Подбирай цветовете според случая и според тона на кожата ти. Червеното например е много секси цвят и това е доказано от множество проучвания.  Малката черна рокля също е винаги секси. Голите рамене, токчетата, голият гръб – все неща, които са възприемани като секси.

11. Избягвай това, което те кара да се чувстваш неудобно

Да, хубаво е понякога да излизаш от зоната си на комфорт и да пробваш нови неща, но ако правиш неща, които не те карат да се чувстваш добре, това няма да те направи по-секси.

Ако не обичаш къси поли – не ги носи, ако не се чувстваш комфортно на високи токчета – не ги обувай. Има и други начини да бъдеш секси. Просто пробвай различни стилове, докато намериш твоя.

В крайна сметка няма смисъл да се преструваш на някоя, която не си, за да впечатлиш някого.

И помисли над това – дори да облечеш най-сексапилната рокля, да си направиш косата и да се гримираш почти професионално, няма да станеш по-секси, ако седиш прегърбена, притеснено дъвчеш сламката на коктейла си, взираш се непрестанно в пода или седиш с кръстени ръце, докато единият ти крак нервно подскача. Отпусни се и бъди себе си. Все пак увереността е в основата на сексапила.