Защо някои хора така лесно привличат чуждото внимание, а други са все сами? Оказва се, че не всичко зависи от външния ни вид и дори от характера ни, понякога наши дребни навици, на които не обръщаме внимание, могат да отблъснат околните и да направят намирането на половинка или нови приятели доста по-трудно.

Днес обаче ще ви разкрием кои са някои от най-често срещаните грешки, които ви пречат да срещнете любовта или да се харесате на новите ви колеги. Ако се опитате да не ги допускате за в бъдеще, сме сигурни, че ще имате по-голям успех.

1. Неграмотност

Независимо дали търсите любовта онлайн в сайтовете за запознанства, или просто си пишете с потенциалния ви любим, който сте срещнали наскоро, обърнете внимание на правописните грешки, които допускате. Според един популярен сайт за запознанства цели 96% от жените не искат да водят разговор с човек, който постоянно допуска правописни грешки. Мъжете не са толкова придирчиви в това отношение, но също обръщат внимание не неграмотността. Освен това повечето респонденти в запитването са казали, че обръщат повече внимание на правописните грешки, отколкото на няколкото килца отгоре или пък на неувереността на потенциалния им партньор.

2. Не си доспивате

Преди важна среща задължително трябва да се наспивате, защото хората, които не са си доспали, изглеждат по-малко привлекателни в очите на околните. Освен че изглеждаме нездрави, което отблъсква околните на подсъзнателно ниво, с липсата на сън ставаме и по-раздразнителни и нервни. Учените твърдят, че след няколко безсънни нощи започваме да отблъскваме хората около нас, но ако се наспиваме достатъчно, хората са по-склонни да се отнасят приятелски с нас.

3. Стресирани сте

Продължителният стрес се отразява както на поведението ни (ставаме нервни, раздразнителни, намръщени, негативни), така и на физическото ни състояние (качваме килограми, косата ни започва да пада, кожата ни губи своя блясък), което отблъсква и околните.

4. Нямате хобита

Не е нужно да сте невероятно красиви, за да сте привлекателни. Според едно проучване, проведено от сайт за запознанства, креативните личности са също толкова привлекателни, колкото и онези с красива външност.

Мъжете харесват жени, които се занимават със спорт, танци и изкуство, както и такива, които харесват пътешествията.  

Жените пък си мечтаят за мъж, който пътува, тренира и готви!

5. Грешният аромат

Телесната ни миризма също играе важна роля при привличането на партньор. Не, не говорим за парфюма ви. Начинът, по който миришете, зависи от гените, от имунната ви система и от начина ви на живот. Разбира се, хората не се подушваме един друг като кучетата, но подсъзнателно харесваме хора, които ни миришат добре. Приятният аромат ни подсказва, че този човек е в добро здравословно състояние и ще предаде добри гени на децата ни.

6. Проблеми със зъбите

Здравите зъби и оралната хигиена играят много важна роля в решението дали да има втора среща. Според едно онлайн допитване сериозните проблеми със зъбите могат да са достатъчно отблъскващи, за да не излезем втори път с даден човек, дори всичко останало в него да ни е харесало.

7. Лошите обноски

Лошите обноски на масата сериозно подкопават шансовете ви за втора среща. Повечето хора са категорични, че мляскането е сред най-отблъскващите навици. Говоренето по телефона или чатенето също се приемат за доста невъзпитани. Ако ядете от чинията на другия – също, това „своеволие“ си го запазете за след време, когато нещата помежду ви са сериозни. И не си поръчвайте миризливи ястия, като риба или сосове с чесън. На жените пък не им прави добро впечатление, ако мъжът ги заведе във верига за бързо хранене или е груб със сервитьорите.

8. Твърде бледата кожа

Учените са открили, че кожата, която има прасковен нюанс, е по-привлекателна. Причината е, че каротеноидите и меланина, които влияят на цвета на кожата ни, пряко засягат и имунната ни система. Затова пък бледата, сивееща и повехнала кожа на лицето определено не ни прави по-привлекателни, все пак всеки търси здрав партньор. Но това не означава, че трябва да се запътите към солариума или да се печете на плажа, докато станете 10 нюанса по-тъмни, просто яжте повече плодове и зеленчуци, които съдържат големи количества каротеноиди (като моркови, домати, праскови, манго) – те правят кожата ни по-сияйна.

9. Правилната доза самоувереност

Тук мнението на двата пола се различна. Жените харесваме уверени мъже, а според някои проучвания мрачните мъжкари привличат повече внимание от мъжете, които постоянно се усмихват.

В същото време повечето мъже не харесват жени, които са прекалено самоуверени или студени, защото им изглеждат резервирани и надути. Мъжете обожават жени, които се усмихват и се държат приветливо.

10. Мързел

Активните хора по-лесно си намират партньори. Мързеливите хора са по-малко успешни в любовта поради две причини: първо, никой не харесва хора, които чакат на готово или нищо не желаят да свършат сами, второ, останалите ги възприемат като скучни и безинтересни хора. Колкото и да обичате да си мързелувате у вас, добре е да си намерите и по-активни хобита, които да ви запознаят с нови хора.

11. Нямате приятели

Ако нямате приятели, а само познати, това със сигурност не изпраща положителни сигнали на потенциалната ви половинка.

А любопитен факт е, че ако на една снимка или в бара сте заобиколени от няколко приятелки, веднага ще изглеждате по-привлекателни, отколкото ако бяхте сами. Причината е, че в една група от хора индивидуалните ни недостатъци избледняват и сякаш лицата на членовете на групата се сливат в едно за околните. Учените наричат този феномен „ефектът на мажоретката“, защото мажоретките по отделно са различни и недостатъците им ни правят впечатление, но като отбор винаги изглеждат страхотно.

12. Поемате глупави рискове

Проучванията показват, че жените харесват мъже, които поемат рискове, но не глупави рискове. С други думи екстремните глупави занимания (като това да си направите селфи на покрива), лошите навици и рисковото шофиране не привличат жените, но рискове като жертвоготовността да помогнеш на някого в опасна ситуация, да изгасиш пожар или да работиш с опасни животни превръщат мъжете в герои и потенциални партньори.

Отсносно жените бихме казали, че сериозните мъже не харесват жени, които сякаш отказват да мислят и постоянно взимат глупави и необмислени решения.