Лоялен, надежден и честен са най-желаните мъжки качества според допитване на Ranker, но от пръв поглед няма как да разберем дали мъжът срещу нас ги притежава, или не. В същото време физическото привличане определено играе ключова роля. Всъщност според учените ни отнема една пета от секундата, за да преценим дали харесваме даден човек. Ако човекът срещу нас е привлекателен, в тялото ни се отделят ендорфини, които влияят на 12 части от мозъка ни.

И така, кои са мъжките качества и черти, които мигновено могат да разтопят женското сърце? Днес ще ви представим 12 от тях, но няма да се позовем на личното ни мнение, а на няколко проучвания и изследвания.

1. Чувство за хумор

Жените обожават мъже, които могат да ги разсмиват и с които могат да се забавляват. Според проучванията доброто чувство за хумор прави мъжа по-привлекателен, по-креативен и по-интелигентен в очите на дамите.

2. Демонстрира алтруистично поведение

Според учените мъжете, които се занимават с обществено полезни дейности, имат по-висок шанс да започнат дългосрочна връзка в най-скоро време. Причината е, че жените харесват мъже, които са добри, безкористни, жертвоготовни и се държат добре с околните, това поведение показва на жените, че те ще отнасят добре и с тях в една дългосрочна връзка и ще се грижат за семейството си.

3. Демонстрира висок социален статус

Много пъти сме чували, че парите не са ключът към щастието, но според едно проучване, изследващо популярни сайтове за запознанства, жените определено се впечатляват от мъже, които демонстрират висок социален статус – облечени са в скъпи костюми или позират в скъпи апартаменти и до скъпи коли. Това показва на жените, че имат повече възможности и могат да се грижат за тях и семейството си.

4. Изглежда по-възрастен и зрял

Някои мъже определено остаряват като виното – с възрастта стават все по-добри. Но защо е така? Какво ни кара да харесваме по-възрастни мъже от нас? Според някои проучвания причината е по-големият житейски опит – ако един мъж ни изглежда по-възрастен от нас и от връстниците ни мъже, автоматично го приемаме за по-зрял и за човек с повече възможности.

5. Не разкрива напълно чувствата си в началото

Индийският режисьор Шекхар Капур казва: „Посветил съм живота си на несигурността. Сигурността убива всякаква мъдрост, мисъл и креативност.“ Оказва се, че това се отнася и за връзките. Доказано е, че жените биват по-привлечени към мъже, за чиито чувства не са сигурни. Това разпалва въображението на жената, кара я да се старае повече и прави целият флирт много по-вълнуващ.

6. Има куче

Ако мъжът има куче, това го прави по-привлекателен за жените, защото показва, че той може да се грижи за друго същество, т.е. е готов за семейство и деца.

7. Носи червени дрехи

Червеното определено не е цвят, който трябва да се носи само от жените. Учените са установили, че червеното привлича и двата пола. По време на проучването жените са посочили, че мъжете в червени ризи са по-привлекателни и вероятно имат по-висок социален статус.

8. Поема рискове

Жените предпочитат мъже, които поемат героични рискове (нямаме предвид мъже, които рискуват половината си заплата за залагания), докато мъжете, които са по-предпазливи и избягват опасностите са смятани за по-малко привлекателни.

Мъжете, готови да поемат рискове, са възприемани като по-смели, атлетични, секси, алтруистични, импулсивни, но и по-жадни за чуждо внимание.

9. Има брада

Според проучванията жените намират за най-привлекателни мъжете с лека брада, но в същото време мъжете с по-големи и гъсти бради са възприемани като по-подходящи за бащи, защото изглеждат по-здрави (т.е. ще предадат по-добри гени на бъдещето поколение).

10. Атлетични са

Според едно проучване жените намират мускулестите мъже за много секси, но в същото време ги приемат за по-малко надеждни партньори и затова за сериозна връзка предпочитат мъже, които са добре сложени, но не са толкова мускулести.

11. Обръща внимание на децата

Жените подсъзнателно могат да разберат дали един мъж е готов за баща и дългосрочна връзка, като следят изражението на лицето му, когато наоколо има дете. Ако мъжът не показва абсолютно никакъв интерес към детето, това определено не прави добро впечатление. Ако обаче мъжът се усмихва и се радва на малкото създание, това веднага разтапя женското сърце.

12. Висок е

Има ли значение височината? Според множество проучвания – да, определено. В едно от тези проучвания учените запитали 601 жени по този въпрос и получи отговори от типа на: „Като жена, искам да се чувствам малка и защитена покрай него“, както и „Странно ми е да скланям поглед, за да погледна мъжа в очите“. Това проучване потвърждава, че жените харесват високи мъже, защото се чувстват защитени и сигурни с тях.