Много от нас са пристрастени към своите смартфони, според скорошно проучване и това може да не е толкова безобидно, колкото звучи. Ако сте човек, който просто не може да отиде до тоалетната без телефона си, има някои рискове, които трябва да имате предвид. Не само, че това може да бъде вредно за здравето ни, но също така влияе върху съзнанието ни и колко добре работим.

Тъй като се грижим за здравето ви, направихме списък с ключовите изследователски точки, свързани с използването на смартфон, докато сте в тоалетната.

Може да разпространи много вредни бактерии

Скорошно проучване показва, че телефоните са по-мръсни от самата тоалетна седалка. По време на проучване на деца в училище е установено е, че мобилните телефони са покрити с ешерихия коли. Тази вредна бактерия е свързана с чревни проблеми като хранително отравяне, но това не е единствената вредна такава, която можете да получите от банята.

Може да увеличи шанса да получите хемороиди

Това вероятно се случва поради времето, прекарано в тоалетната, където се оказва натиск върху нашите органи, които остават неподдържани над тоалетната чиния. Въпреки че са необходими повече изследвания, за да се провери тази връзка, случаите на хемороиди са се увеличили от представянето на смартфоните. Следователно, макар да се губим в телефоните си в тоалетната, понякога може да се отпуснем, а това може да причинява някои неудобни здравословни проблеми.

Може да ограничи мисловния ни капацитет

Мобилните телефони всъщност прекъсват нашата концентрация и мислене, ограничавайки способността ни да работим по проблем, дори когато не ги използваме или те са изключени. Следователно времето без разсейване да извадим телефона си е от съществено значение за съзнанието ни, а изключването и прекарването на времето сами понякога е точно това, от което се нуждаем. Това означава, че вземането на телефона със себе си в банята отнема ценните почивки, от които се нуждаят нашите умове.

Може да причини дисфункция на тазовото дъно

Прекарването на продължително време в тоалетната, докато се разсейваме от телефоните, може да означава проблеми за мускулите. По-специално, органи като червата, пикочния мехур и вагината могат да се плъзгат, тъй като мускулът на тазовото дъно вече не е достатъчно силен, за да ги поддържа. Това отчасти се дължи на позата ни, докато седим на тоалетната, особено ако сме наведени над телефона за дълго време.

Какво мислите за пристрастеността на обществото към мобилните устройства? Съгласни ли сте, че това може да бъде вредно?