Да, всеки, който е имал връзка с жена Риби, ще потвърди думите в заглавието на тази статия. Жената Риби наистина е най-добрата партньорка. За партньора си, но не и за себе си. И причините за това са следните:

Жената Риби е идеалист по душа. Затова е склонна да идеализира всичко, включително мъжа до себе си и връзката си. Тя често вижда партньора си по-добър, отколкото е, по-грижовен, отколкото е, по-способен да я обича, отколкото е. И продължава да го вижда така, дори когато всичко в нея крещи, че той е всичко друго, но не и подходящ за нея.

Жената Риби умее да прощава. На другия. Не и на себе си. Тя прощава на партньора си всичко, дори това, което не би простила на самата себе си. Всъщност, колкото е безкритична към него, толкова е критична към себе си. Колкото оправдава него, толкова обвинява себе си. Убедена е, че, ако се промени, ако е различна, ако е друга, той няма да прави нещата, които прави. Ах, каква заблуда...

Жената Риби обича да мечтае. И често живее в мечтите си. Особено когато реалността не й предлага това, от което се нуждае душата й. Когато жената Риби е нещастна днес във връзката си, тя успокоява себе си, че утре ще е щастлива. Във същата връзка. Със същия човек. И не разбира, че утре няма как да е по-различно от днес, ако нещо в уравнението не се промени. Ако тя не се промени. И ако не смени човека до себе си.

Жената Риби е мъжко момиче. И е свикналата да се оправя сама. Дори когато не е сама. Свикнала е да се грижи за мъжа до себе си и да не чака нищо в замяна. Свикнала е да дава, без да получава. Затова, когато партньорът й не се държи като такъв, когато не е до нея и не я подкрепя, тя не се сърди, не си тръгва. Вярата й в него не се разколебава. Остава с него и го чака. Да осъзнае каква жена има до себе си. И да започне да се държи с нея така, както заслужава... Koeто никога не се случва. Защото, ако един мъж не те уважава от самото начало, няма да започне да го прави тепърва...

Да... Жената Риби наистина е най-добрата партньорка. За партньора си, но не и за себе си.