По принцип, в едно съвременно семейство, мъжете са черните овце и стане ли дума за изневяра, те са тези, които попадат под прицел. Истината обаче е малко по-различна – жените също изневеряват. Явно все още съществуват представители на силния пол, които „позволяват“ волности на половинките си или просто има по-смели и отегчени жени, на които им е все едно.

Така или иначе, знаем защо мъжете изневеряват, но каква е причината това да се превърне в практика и на жените? Отговорите са съвсем различни, но всички се обединяват около чуждия мъж.

Безспорно сме чували за житейските вълшебни и романтични любовни истории, които както в приказките имат щастлив край. Намираш човека, оказва се, че той е точният, получаваш това, което искаш и имаш пълноценна връзка. Тази любов обаче си е истинско златно находище – намира се прекалено рядко, но все пак съществува. За дамите, които не могат да открият това, което желаят или просто не знаят какво точно искат, остава разнообразието и това всеки мъж да се превръща в непотребна носна кърпичка след 5-тата среща. Тук се причисляват и най-вървежните мадами, които ходят с няколко момчета и докато изберат на кой от тях изневеряват, всъщност, те си отиват и на мястото им идват нови питомни зайчета.

За други представители на нежния пол изневярата се поражда от еднообразното ежедневие и скучния живот. Особено, ако сте създали семейство и всеки ден влизате в ролята на любяща съпруга, майка и домакиня, ще ви разберем напълно. Понякога, всеки има нужда от приключение.

Сигурно сте чували от много жени, че за тях бракът е настъпил в много крехка възраст. Ето я и другата причина за изневерите – заради подтикване или личен избор, повече дами са се излъгали, че бъдещият им съпруг е голямата любов. Когато след време чувствата се променят и охладнеят идва време за… любовник.

Стигнахме и до най-сладката причина – когато се влюбиш. Независимо, дали го правиш отново или за първи път, щом те връхлети любовта, забравяш за всичко и всички. Това обаче си е и истински капан, тъй като ако тази нова любов те предаде, губиш не само нея, но и старата си половинка, с която си имала добър живот. Трябва да запомним, че любовта е луда, не пита и не предупреждава – просто се появява. Оттам нататък, дали да я последваме и да и се отдадем напълно, зависи единствено от нас самите.