Навиците на всяка дама сутрин са различни. Едни започват първо с телефона, други с кафето, а трети с тоалета. Сутрин бързате да разходите кучето, да приготвите децата за училище или да се гримирате, но вие често забравяте да практикувате полезни и здравословни навици.

Доказано е, че различни техники сутрин оказват благоприятно въздействие върху намаляването на стреса и подобряването на съня. Заблуда е, че здравословният начин на живот приключва само с приема на плодове, зеленчуци и малко фитнес след работа. За да изглеждате красиви отвън, трябва и отвътре да се чувствате добре. Тези 10 стъпки сутрин, ще ви накарат да се чувствате отлично.

1. Чаша вода сутрин

Веднага щом отворите очи сутрин, изпийте една чаша вода. Тя ще ви хидратира след сън и ще подпомогне храносмилателната ви система. За по-добър ефект добавете лимонов сок или ябълков оцет. Според здравни експерти редовният прием на ябълковия оцет намалява холестерола и балансира нивата на кръвна захар. Приемайте една супена лъжица ябълков оцет в чаша вода преди обяд или вечеря, и резултатите няма да закъснеят.

2. Не грабвайте веднага телефона

Не претоварвайте ума си рано сутрин с имейли и новини. Изчакайте малко преди да посегнете към телефона си. Ако искате наистина да сте фокусирани върху информацията, то най-добре изчакайте 1 час преди да започнете да се взирате в екрана.

3. Бъдете благодарни

Колко често благодарите за всичко, което имате? Да, и аз така предположих. Хубаво би било сутрин да правите няколко вдишвания и да благодарите за хубавите, а дори и за лошите неща в живота си, защото те също ви усъвършенстват по един или друг начин. 

4. Направете няколко упражнения

Започнете да се движите! Без значение дали ще направите няколко разтягания, или някаква друга форма на движение – направете го! Ще облекчите чувството на депресия и ще повдигнете тонуса си.

5. Приоритизирайте целите си

Винаги ще бъдете затрупана със задачи и проблеми. Натискът върху вас винаги ще е голям. Затова разграничете приоритетите си. Вземете решение коя ще бъде най-важната ви задача за деня и започнете с нея. Бъдете примера, който искате да виждате!

6. Закуската е най-важното хранене за деня

Колкото и изтъркано да звучи това наистина е така. Знам, че сутрин времето не стига за почти нищо и в най-добрия случай хапвате нещо на крак, но опитайте се да ядете здравословна закуска, която да притъпи глада ви до обедната почивка.

7. Остържете езика си

Шантав съвет, но остъргването ще ви отърве от лошия сутрешен дъх и бактериите, които се съдържат по езика ви. След като измиете зъбите си, не пропускайте езика!

8. Музика за настроение

Кой каза, че не може да слушате музика сутрин? Пуснете си любимата песен, докато се приготвяте рано сутрин. По този начин ще се настроите и вдъхновите за предстоящия ден.

9. Стимулирайте кръвообращението

Може би не ви остава време през деня за глезотийки и спа процедури, но ви предлагаме да практикувате техниките на Гаршана - традиционен аюрведичен сух масаж. Този масаж освежава кожата, стимулира лимфната система и подобрява кръвообращението. След него ще се почувствате ободрени и жизнени.

10. Усмихнете се на себе си

Вие сте прекрасни! Затова сутрин преди да излезете и да заключите вратата, се усмихнете сама на себе си. Ще повишите самочувствието си, ще придобиете увереност и ще можете да се справите с всички планирани цели за деня.

Утре, когато станете от сън, направете няколко упражнения, докато си тананикате любимата песен. Закусете и благодарете за всичко, което имате. Преди да излезете от вкъщи и да заключите вратата, се усмихнете на себе си в огледалото. Едва след като направите тези ритуали, дайте преимущество на актуализираните си цели за деня.