В последните години наблюдаваме силно развитие на женския спорт. Това не трябва да ни изненадва много, а и ако вярваме на статистиката, спортните фенове по цял свят обръщат внимание на дамите в спорта. Интересът е не само от почитателите, но и от оператори като Bwin и предлагат доста сериозни пазари за някои дамски лиги, като в следващите редове ще обърнем внимание на някои от най-популярните дисциплини.

Започваме с познатия тенис и онези красиви сблъсъци, които дамите правят винаги, понякога и преди финалът. Миналата година станахме свидетели на красивата игра на Цвети Пиронкова срещу Серина Уилямс, а тази година ще очакваме още изненади от родната дама. Това обаче далеч не е всичко, статистиката ни показва, че когато дойдат финалите, спортните фенове, предимно мъже – биха гледали с еднакъв интерес и двата финала, като признават, че именно женската асоциация има своите таланти и знаят как да направят един особено красив мач, който от своя страна е и причина за създаването на много интересни прогнози.

Не трябва да забравяме, че футболът също отвори врати за нежния пол. Ще открием, че днес всеки по-сериозен европейски клуб има и женски отбор. Нещо по-интересно е, че нидерландците официално позволиха на аматьорската лига да използва смесени отбори, като в това отношение през новия сезон ще видим и двата пола в един отбор. Впрочем дамската лига ще изисква малко повече време, за да привлече достатъчно инвеститори, докато се превърне в това, което е настоящият клубен футбол за мъжете, но има време и това да се случи.

Има един спорт, който се радва не само на световното внимание, но и на сериозно покровителство е дамският волейбол. Милиони почитатели са способни да го гледат, но дори да не разбират правилата, това няма никакво значение. Дамският волейбол може да се похвали с един особен плюс – там състезателките са достатъчно красиви, за да спечелят вниманието на всеки един почитател. Препоръчваме да обърнете внимание на националите на Китай, САЩ и Бразилия, които винаги показват изключителна класа на играта. Италия обръща много внимание на клубния волейбол и именно там се случват редица изненади.

Не трябва да забравяме и женската баскетболна лига, която в САЩ се радва на много внимание и след няколко интересни обрата и малко протести от женската лига, страната започна да инвестира повече, повиши значително възнагражденията на дамите и скоро изявите не закъсняха. Днес приблизително половината от спортните фенове признават, че тази дисциплина е точно толкова добра, колкото и мъжката. А съдейки по-интереса на направените спортни прогнози, изобщо не е трудно да видим, че дисциплината наистина си заслужава.

Дамските спортни лиги са впечатляващи и не могат да ни разочароват по никакъв начин, особено ако търсим още един добър източник на спорт. Не е трудно да открием и още една важна подробност – спортните фенове обичат самият спорт и адреналинът, който се предлага там, те не се интересуват от пола на играчите. В това отношение мнозина бяха критици и на женската лига в ММА и UFC, като смесените бойни изкуства наистина си заслужават, но докато дамите там се смятат за едни от най-опасните на света, то за феновете това е спорт, който носи много адреналин и изненади.

Ще открием и още много други дисциплини, в които нежният пол демонстрира невероятни качества и това по никакъв начин не трябва да ни изненадва. Индустрията се развива, а с нея и всяка една спортна дисциплина.