Овенът ще подправи живота ви с най-пикантни подправки, ще подлюти ежедневието на колегите си и ще сгорещи емоциите в интимния свят

Той е импулсивен, енергичен и целеустремен. Представители на тази зодия ще срещнете навсякъде, където се изискват лидерски качества и импулс за работа. Характерът на Овена се проявява и в неговите хранителни навици. Овните хапват сандвич на крак или пият кафе през обедната почивка. Те нямат време за дълги обеди с колеги – има толкова нови битки, които трябва да бъдат спечелени. Подходящ начин за Овена да разтовари напрежението са заниманията със спорт (може и по двойки). Според медицинската астрология слабите места при Овните са очите и главата. Затова трябва да обръщат внимание на храните, които стимулират доброто им функциониране. Овенът не е претенциозен и затова предпочита лесни и бързи за приготвяне храни. 

 
Пикантните и лютивите подправки чудесно отговарят на темперамента му. Всички храни в червен и оранжев цвят съдържат най-полезните за Овена витамини и вещества. В доматите и морковите има каротин, много полезен за очите. В една лютива червена чушка има точно толкова витамин С, колкото е необходимата дневна доза за спортист. Червеното цвекло е един от най-силните антиоксиданти. Храните, полезни за тази зодия, „помагат“ на нейните представители да поддържат темпото на ежедневието си. Независимо от „горещите“ подправки, които употребява в менюто си, Овенът рядко има проблеми със стомаха. Хората от тази зодия усвояват добре въглехидратите и затова могат да си набавят енергия от сладки храни и плодове. Не е страшно и да хапват повече шоколад, отколкото бих препоръчала на друг знак. Не мога да кажа това за прекомерната употреба на кафе и други енергийни напитки - те водят до главоболие, безсъние и оказват негативно влияние на и без това уязвимата нервна система на Овена.

 

Ако искате да се научите да цените вкуса на храната и на живота, вземете за гид в кулинарната си разходка представител на зодия Телец

От всичките дванадесет зодии най-големи ценители на храната са Телците. Те могат да ви убедят, че няма вредни храни. Нещо повече - оставете Телец да ви говори за храна и удоволствия и ще спечелите в негово лице най-верния си приятел. С него няма да си загубите времето - ще научите нови рецепти, най-добри комбинации на храни и напитки и отличен вкус към живота. Телеца винаги ще отдели време за добро и качествено похапване. Ако колегата ви Телец липсва по обяд – потърсете го в най-близкия ресторант. Предполагам се досещате, че съдържанието на чинията му е далеч от идеята за здравословна храна. За сметка на това храната, приготвена от Телец е истинско кулинарно вълшебство. Телците са известни най-вече като ценители на парите, дори някои хора ги заклеймяват като прекалени материалисти. Като професионален астролог мога да кажа, че голяма част от тях са много романтични. Разбира се, всеки Телец знае, че добрата храна и напитки се поднасят в добрите места, а това струва пари.

За съжаление много представители на тази зодия, отдадени на кулинарните си изкушения често са с наднормено тегло. Лошото е, че те трудно устояват на храната. Ако иска Телеца да има красива фигура трябва с пълна сила да приложи прословутия си инат. 
 
Слабите места на Телеца, според медицинската астрология, са шията и гърлото. Той трябва да избягва студените и газираните напитки /освен вредни за гърлото, те съдържат и много захари, които пречат на елегантната фигура/. Претенциозен кулинар и естет по душа, трудно може да накарате Телец да се храни здравословно. Добре е да избягва червените меса и особено телешкото. Ако не може да откаже месните продукти, добре е да се задоволи с бяло птиче месо. Добър вариант са рецептите, приготвено от пуешко месо. За разлика от сухото пилешко и скучното свинско, пуешкото дава много кулинарни възможности. Добрата новина е: почти всички зеленчуци освен картофите / могат да бъдат приемани в неограничени количества. Голямото предизвикателство за рационалното хранене на Телците са сладките неща. Аз не познавам Телец, преборил се с това изкушение, ако вие познавате, моля, обадете ми се да каже как е постигнал това? Иначе мога да заключа, ако съвсем не могат да откажат сладкишите, поне да пробват да ги заменят със сладки плодове.

 

Кулинарните ескперементи са характерни за Близнаците, може да предложите най-смелите си кулинарни опити и да бъдете сигурни, че те поне ще ги опитат.

Трудно ми е да правя паралел между зодия Близнаци и кулинарията. Това е един от зодиакалните знаци, които нямат специално отношения към храната. Близнаците са склонни да експериментират във всичките си начинания. Така, че ако някой представител на тази зодия по една или друга причина попадне в сферата на храненето от него могат да се очакват чудеса. Близнаците са надарени с огромно вдъхновение. Дори и най-обикновените Близнаци /макар, че мисля, че обикновени Близнаци няма/ могат да направят от нищо-нещо. Техните комбинации на продуктите може да се сторят необичайни за традиционалистите, но резултата ще ви смае. Природната интелигентност на Близнака дава възможност от най-семпли продукти да направят шедьовър.

Истинско удоволствие е да се храниш в компанията на Близнаци. Те са подвижен знак и ще се досетите, че са се нахранили преди другите са довършили салатите си. Бързото хранене е вредно за тях, но приятно за сътрапезниците им, тъй като, докато вие се храните, вашите приятели Близнаци ще ви говорят и забавляват. Те имат стотици истории, случки и интересни моменти за споделяне. За съжаление много от тях могат да си докарат проблеми заради постоянното бързане и липса на време за истинско хранене. Как да накараш един Близнак да отдели час или два за обяд? Той ще успее да направи две-три срещи през това време и да уговори още толкова за по-късно. 
 
Слабите места на Близнаците, според медицинската астрология, са ръцете, ключиците и нервната система. Те трябва да избягват умственото претоварване и претоварването на ръцете си /особено в областта на китките/. Най-често срещаните травми при Близнаците са именно там. Те са много сръчни и интелигентни и затова често избират професии, свързани с ръчен труд или писане. За да бъде подхранвана неспирната енергия на Близнаците е необходима храна, която дава много енергия. Спокойно представителите на този зодиакален знак могат да включат в менюто си белтъчна храна, без да се тревожат от предозиране. Обикновено предпочитат белите птичи меса /пуешко и пилешко/ и телешкото филе Това са храни, богати на белтъци, но бедни на мазнини - именно те са най-подходящи за Близнаците. Не са за пренебрегване и пресните плодове и зеленчуци, защото те са основен източник на витамини. За съжаление, обаче, вечно забързаните Близнаци са склонни да избират пакетирани сладкиши, за да задоволят глада си в интензивния си работен ден. Добрата новина е: рядко ще видите Близнак с наднормено тегло!

 

В компанията на Рака няма да останете гладни. Този зодиакален знак олицетворява храненето, кулинарията и ресторантите.

Ще започна с едно пожелание - ако искате да бъдете обгрижени перфектно - пожелайте си член от семейството от зодия Рак. Този зодиакален знак е символ на семейния уют - грижовните родители, родната къща и топло ядене във фурната.

Раците са свързани с храната повече от всички други. Нещо повече - ако има нещо, което може да ги изнерви, това е лошата храна. При такова отношение към кулинарията, сигурно се досещате, че повечето професионални готвачи и съдържатели на ресторанти са представители на този зодиакален знак. Ще ги срещнете във всички сфери на услугите, особено онези, които са свързани с жените и децата. Домашната храна при Раците е издигната в култ. В дома на един Рак можете да намерите всичко за ядене. Ако имате късмет домакинята или домакина да ви покани да останете за обяд или вечеря, после няма да искате да си тръгнете. Храната е вкусна, масата изящно подредена, а обстановката -семейна. Няма да се изненадам, ако навън времето е студено да ви бъдат предложени топли чорапи и шал/нали казахме вече, че раците са по грижовни от другите зодиакални знаци. Не на последно място, често тази грижовност е прекалена - на човек не винаги му се пие чаша топло мляко, пък бил той и болен. Внимавайте само да не кажете някоя груба дума на Рак, представителите на този знак са много докачливи и ще ви се сърдят дълго. Могат да ви простят, ако има подарите нещо вкусно. 
 
Слабото място на Раците са стомаха и гърдите. Особено важно за тях е да не приемат храни, които вредят на стомаха. Това е трудно, защото повечето мъже и жени се хранят добре, а голяма част от тях могат да се откажат от много неща, но не и от сладкото. Често любовта на Раците към храната се вижда на фигурата им. Раците обичат мляко и млечни продукти. Именно те са най-подходящата храна за тях. Трябва да избягват тестените сладкиши и хляба. Добре е да подхождат с особено внимание към алкохолните напитки и особено не бива да прекаляват с бирата. От плодовете могат да похапват по много от всички, които обичат, но за съжаление без любимите им банани!

 

Лъвът ще превърне в празник вашата вечеря. Злато, пайети и паунови пера - това са само част от аксесоарите на вашата най-романтична вечеря в компанията на зодия Лъв

Само тези, които не са вечеряли с Лъв не знаят какво всъщност представлява изискана и скъпа вечеря. Изпипани са и най-дребните детайли по масата, обстановката и храната. Може да не е по силите ви да понесете лукса, който ще ви предложи Лъва. Ще получите всичко - най-фини ордьоври, филета от най-крехки меса, приказна шоколадова торта за десерт и звезди в очите от хубавото вино. Ако партньорът ви е от този зодиакален знак ще превърне в празник за вас всеки обяд или вечеря, но за това има едно много важно условие - трябва да го обичате истински и безрезервно. Ако го гледате с обожание и ласкаете непрекъснато, Лъва ще направи всичко за вас. Тъй като представителите на този знак обичат да си хапват, те не жалят средства, за да си доставят всички кулинарни удоволствия. Дори онези лъвове, които нямат много големи финансови възможности не лишават любимите си хора от вкусна и обилна храна.

Според медицинската астрология, слабите места на Лъва са сърцето и гръбнака. Нищо чудно - нали сърдечните болки идват при хората от липса на любов. Това са органи, които могат да бъдат предпазени чрез храните, които се приемат ежедневно. За съжаление Лъвовете /и мъжете, и жените/ обичат да си хапват месце. При това винаги избират червените и сочни меса. Вредните влияния на холестерола, който се съдържа в тези меса, често оказват влияние на дейността на сърцето. Добре е, ако Лъва не може да ограничи месото, да замени червените меса с крехко телешко или птиче месо. Естествено и през ум не ми минава да препоръчам вегетарианска диета на представител на хищник, още по малко пък на Царя на животните! Това, което препоръчвам, е рационално и разделно хранене. Ако не можете да ограничите месата и сладкишите, избирайте бели меса и сезонни плодове. Комбинирайте всички месни деликатеси със свежи салати и не употребявайте хляб. Обърнете специално внимание на червеното вино - един от най-силните анти оксиданти. И най-важното - вкусната храна не винаги е скъпа и богата на калории. Отварям една скоба /не мога да изневеря на любовта си към здравословното хранене/ - в астрологията зодия Лъв управлява портокалите и цитрусите, а необходимата доза витамин С на ден се набавя само от един портокал.

 

Девата ще ви препоръча най-успешната диета, ако искате да се храните наистина здравословно, потърсете за съвет родените диетолизи -представителите на зодия Дева

Едно е сигурно - трудно ще срещнете човек от зодия Дева, който преяжда или приема неограничени количества алкохол. Под знака на Девата попадат диетите, хранителните добавки, практичния и рационален начин на живот и хранене. Тук мярката е една - точни съотношения на храни и напитки, измерени до милиграми. Дева е онази дама, чиято диета включва точно 11 маслини и 123 грама обезмаслено сирене. Тя знае добре - за да си млад и здрав е необходима желязна дисциплина. Всички тези детайли понякога изнервят до близките и хората от семейството на Девите.

Лесно ще им простите, обаче, защото ако живеете в един дом с Дева, ще разберете, че това са най-грижовните представители на зодиака. Спонтанно услужливи, те винаги са готови да помогнат в труден момент. Ако искате да спечелите вниманието на Девата, направете се на болни или нуждаещи се от помощ, ласка и внимание. Тогава, вечно мрънкащата Дева, мигом ще спре да се оплаква и готовност ще ви приготви всичко, от което имате нужда. 
 
Според медицинската астрология, слабите места на Девата са тънките черва и жлъчката. И действително, почти всички Деви, които познавам, имат проблеми със стомаха. Те рядко стигат до истински проблеми със здравето, защото за разлика от други знаци на зодиака Девите посещават редовно личния си лекар. При някои от тях тази загриженост за здравето води до хипхондрия. По отношение към храната /както и за всички други неща/ Девите са изпълнителни до крайности. Почти не знам Дева любител на мазните меса и сладкишите. За сметка на това, много лекари и диетолози са със силно подчертан знак Дева в хороскопите си. Най-препоръчителната диета за Девата е вегетарианската. Ако наистина е много голямо желанието за хапване на месо, може да се направи изключение с птиче и телешко. Тъй като вегетарианската диета включва предимно зеленчуци, няма проблем да се яде хляб /зеленчуците и хляба се комбинират чудесно, ако се отчетат принципите на разделното хранене/. Зелените листни зеленчуци като салата и спанак, трябва да се приемат обработени, а не сурови, за да не дразнят стомаха. Съвсем спокойно към менюто могат да се добавят ориз и картофи - подвластната на Меркурий Дева рядко ще допусне затлъстяване /подобно на Близнаците/. Като цяло бих посъветвала Девите да гледат по-философски на живота и ако не е нещо наистина много важно да избягват критиките към другите и най-вече към себе си. Нали знаете, когато човек е много критичен и дребнав в стомаха му се отделят жлъчни сокове, а това не остава безнаказано. В същото време най-доброто лекарство са усмивката и добрата дума - питайте, който искате лекар!

 

Истински романтична вечеря могат да ви предложат само Везните. Представителите на зодиакалния знак Везни са родени естети, те ще превърнат дори и най-обикновената вечеря в незабравимо събитие

Ако някога сте се чудили кой измисля онези така красиво сгънати салфетки по масите и оформянето и декорацията на коктейлните маси, имам отговор на тези ваши въпроси - това е човек от зодия Везни. Те са родени да правят красиви неща и забелязват красивото във всичко, което ги заобикаля. Тъй като попадат под влиянието на Венера - планетата на любовта и красотата, Везните внасят красота, хармония и лукс в ежедневието ни. Лошото настроение им настроение дни наред може да е продиктувано от пълното неподхождане на щорите в офиса с дамаската на фотьойлите /той или тя дори не съзнава каква е истинската причина за това/. Оставете Везните да сменят щорите и не ги спирайте да поставят саксии с цветя върху бюрата. Веднага и вие ще се почувствате значително по-добре. Везните имат едно много силно оръжие - те наистина вярват, че красотата ще спаси света.

Според медицинската астрология, под знака на Везни се намират бъбреците, кожата и някой заболявания, свързани с наднорменото тегло. Не се чудете - нали повечето проблеми с тези органи идват от прекаляване с любимите храни.

Всяко хранене при тях е празник - представете си: предястие, основно, качествено вино /и скъпо/ и разбира се –десерт! Почти е невъзможно Везната да пропусне десерта. Даже е много по-вероятно да пропусне другата храна. Всички представители на този знак, които познавам, са пристрастени към шоколада. Особено силно е привличането на управляваните от Венера Везни към сладкишите, когато им липсва партньор. Често това се забелязва и върху фигурата им.

Най-препоръчителната диета за Везните е тази, която не натоварва бъбреците и черния дроб - тоест съобразена и балансирана. Те могат да си похапват без проблем телешко месо със салата, крехки птичи меса, плодове и зеленчуци в огромни количества. Само така ще си набавят необходимите им вещества като витамини и белтъчини. Сладки плодове могат да ядат по всяко време на годината и на деня, най-вече през есента трябва да правят всякакви кулинарни импровизации на тема грозде, круши и праскови. Особено полезни за тях са храни, съдържащи фибри и комбинирането им с обезмаслено кисело мляко.

 

Скорпионът владее до съвършенство магията на афродизиаците, независимо дали е мъж или жена - доверете се на усета му към комбинацията на храни и добавки и ще помните храната, приготвена от него с години

В средновековието учени и алхимици са отделили много време в търсене на философския камък. Дали са успели – не знаем, но те са оставили в наследство магически формули, които и до днес се използват в кулинарията. Голяма част от алхимиците са силно повлияни от знака Скорпион в хороскопите си. Нарицателното “магьосник в кухнята“ е измислено за Скорпионите. Комбинация на подправки и съчетаването им с храните, прави магията на вълшебните ястия. Тъй като в медицинската астрология Скорпион управлява носа можете да се досетите, че силната страна при готвенето им са ароматите и простотата на добрите продукти. Тайната е: използване на типични за съответната географска ширина продукти, комбинирани добре и подправени с вкус. Не на последно място - билки, лютиви червени чушки и чесън. Храната трябва да е комбинирана с подходящо питие /в ястието задължително се добавя от питието, с което ще бъде поднесено/.
Когато се чудите какво точно означава думата гурме - това е отговорът - вечеря, приготвена от Скорпион. За съжаление много от представителите на този зодиакален знак са предразположени към хранителни натравяния, а често пъти самите те ги предизвикват. Поредното доказателство за това колко далече може да ни отведат страстите и прекомерната консумация на удоволствия - все качества, характерни за Скорпионите. 
 
Слабите места на Скорпиона са половата система и носа /почти не познавам човек от тази зодия или асцендент Скорпион, който да няма проблеми с носа/ . За сметка на това, те буквално “надушват” всичко - като започнем от качеството на хората, парите, добрия бизнес и буквално всички миризми. Храни, свързани с морето ги карат да се чувстват много добре - всички видове риба, морски дарове и дори водорасли Скорпионите могат да хапват без притеснения. Особено внимателни трябва да бъдат при консумацията на гъби. Лошо комбинирана храна при тях може да доведе до доста неприятни последствия. Всички храни, набедени от кулинарите за афродизиаци, са добре приети от Скорпиона - червени люти чушки, нелюти такива, чесън, морски дарове, броколи, домати, моркови, сурови орехи и бадеми, праз и аспержи. Всъщност най-добре питайте някой Скорпион кои храни са афродизиаци, той ще ви предложи още дузина от тях. Ще ви погледне с особения си поглед и ще ви каже, че най-доброто вино се пие в компанията на влюбена жена!

 

Стрелецът ще ви понесе на крилете на удоволствията зад девет планини в десета. И дамите, и господата от тази зодия са толкова чаровни и забавни, че често стават душата на компанията

Ако искаш да прекараш приятно някоя вечер, покани за компания представител на зодия Стрелец. Свежи и неангажиращи, Стрелците са предпочитани компаньони. Забелязала съм, когато човек ми стане симпатичен от пръв поглед, той непременно се оказва Стрелец.

Всички зодиакални знаци имат нужда от неповторимата енергия на Стрелците. Те винаги са готови да тръгнат на път, да се посмеят за сметка на някой колега и да отидат в съседния ресторант с голяма компания. За това дълго могат да ви разказват техните половинки. Не че има нещо притеснително, но Стрелците не знаят мярката – за тях е добро само това, от което могат да вземат по много. Това се отнася, както за хубавото, така и за лошото. Голямото любопитство на Стрелеца го кара да се образова постоянно. По тази причина много от хората, работещи в средите на висшето образование, са представители на този зодиакален знак. Обърнете внимание: приятелят ви Стрелец може да ви информира за всичко - от последния мач на любимия си отбор до социалната политика на някоя далечна страна. Той непременно има свое мнение по тези въпроси и ще защитава каузата си докрай. Има един проблем със Стрелците - понякога са откровени до наивност. Това тяхно поведение често кара по-докачливите да се чувстват неловко. Що се отнася за храненето и тук Стрелците не изневеряват на себе си. Най-добрата мярка е количеството. Стрелеца ще си поръча в ресторант оригинална и екзотична храна без да се притеснява, че може да се окаже не по вкуса му. Няма проблем, ако нещо не му допадне ще поръча друго, също така странно и екзотично. Както е ангажирал цялата компания със себе си Стрелеца ще пробва цялото меню. Слабите места на Стрелците са бъбреците и черния дроб-органите, които отговарят за пречистването на организма. 
 
Заради склонността си да преяжда, препива и прекалява с удоволствията Стрелеца често страда. За него са характерни и всички заболявания, името на които започва с думата” хипер”. Вече знаете защо. Съвсем логично ще препоръчам на този зодиакален знак едно - каквото и да яде, най-важното за него е да не прекалява. Може да залага не нетлъстите меса, плодове и зеленчуци /без паладжани/ и свежи плодови сокове. Ако не може да се въздържи от желанието си да хапва от всичко по много, типично в негов стил предлагам Соломоново решение - да спазва принципите на разделното хранене. По този начин може да приема голямо количество храна от един тип на едно хранене без това да пречи на разграждането и. Тъй като знам, че Стрелците са любопитни, съм убедена, че съвсем скоро на нощното им шкафче ще се появи книга с основните принципи на разделното хранене.

 

Не се опитвайте да накарате Козирог да се храни така, както вие смятате, че е правилно. Добре възпитан и безкрайно любезен, той ще ви убеди в неговата правота и като бонус ще ви даде някои насоки в живота.

Козирога е строг, но справедлив. Може би за всички ни щеше да е по-лесно, ако в световен мащаб Козирозите създаваха правилата, а другите ги спазваха. За добро или лошо това не е така и най-огорчени от този факт са именно те. Ако искате да се чувствате добре в компанията на представител на този зодиакален знак, трябва да знаете, че Козирога не харесва прекалените емоции, бъдете по-дискретни, сдържани и в никакъв случай не си позволявайте да му давате съвети. Дамите Козирог са изключително претенциозни към хората, с които общуват и заради това може да се окажат без партньор. Господата – не биха се оженили, ако майка им не одобри бъдещата им жена. Така е, този зодиакален знак е сред най-сдържаните и консервативните. Тези негови качества го правят особено ценен за обществото. 
 
Добре, че ги има Козирозите, за да можем всички да оценим по достойнство отлежалите вина, сребърните прибори и перлените накити. Те създават правилата и критериите, с които другите се съобразяват. Именно по тази причина сред успелите ръководители и политици има значително присъствие на представители на този зодиакален знак. Въпреки че Козирога е работохолик и прекарва на работното си място по-голямата част от времето си, той е традиционалист и винаги намира време за качествен обяд. За него просто е обидно да хапне сандвич на крак. Кой чух да казва, че пица и бира е нещо много хубаво? 
 
Слабите места на този зодиакален знак са костите, ставите, зъбите и ушите. Тези части на тялото създават на Козирозите доста ежедневни проблеми. Почти не познавам човек от този знак, който да няма някакви проблеми с коленете или зъбите. Това не са сериозни проблеми. Мога да ги успокоя, че Козирога е един от дълголетниците в зодиака - той доживява до 100 тодини с намален слух и без всичките си зъби :) Храните, които препоръчвам за този зодиакален знак, са предимно кореноплодни зеленчуци: червено цвекло /един от най-силните антиоксиданти/, картофи, ряпа. Плодове и зеленчуци Козирога може да яде в неограничени количества. Броколите и доматите са много добър източник на витамини. Добре е да взема по една кофичка кисело мляко на ден, заради калция в него. Не се препоръчва прясното мляко, тъй като веществата в него трудно се приемат от организма на възрастен човек.

 

Водолеят ще ви разходи из страната на кулинарните чудеса. Ако искате да опитате храни от бъдещето и смели кулинарни решения доверете се на Водолей, но побързайте - второ предложение няма да има.

Може да ви се струва странно, но въпреки ексцентичната си природа, Водолеите няма да ви предложат нито за ядене, нито за пиене нещо, което не си заслужава.

Е, вярно, сигурно ще се храните на виенско колело или пейката в парка, но уверявам ви нито един изискан ресторант не може да ви предложи нещо по-добро от компанията на вашия приятел или приятелка Водолей. Той ще ви предложи плодове, на които няма да можете да произнесете имената или царевична питка със сос от горчица като ви уверява, че по-вкусно нещо не сте яли. Най-забележителното нещо в цялата история са звездите в очите му, когато ви ги предлага. Не пропускайте момента да оцените вълшебството да се храниш в компанията на Водолей!

Както казах, Водолеят ще ви предложи най-нестандартни комбинации, но тъй като всички представители на този зодиакален знак имат усет към новото и науката, съм сигурна, че това са кулинарни шедьоври от бъдещето.

Всички нови подправки и сосове са открити от готвачи-експериментатори. Ако живеете с Водолей нещата стоят малко по-иначе. Винаги може да бъдете изненадани от някоя нова придобивка за кухнята /на вид нещо средно между летяща чиния и миксер/. Страшното идва, когато влезе в кухнята с идеята да я използва…

Дамите Водолей също са много изобретателни, но често притиснати от монотонното ежедневие губят интерес към готвенето. Те могат да карат дълго време на диета, само защото не им се иска да приготвят различни храни за членовете от семейството.

В медицинската астрология Водолей управлява кръвообращението, нервите и прасците. Не трябва да яде нищо, което претоварва стомаха. По-принцип най-доброто хранене за Водолеите е вегетарианското. В никакъв случай не е добре да яде мазна храна и особено мазно месо. Всички плодове и зеленчуци, които стимулират умствената дейност, са подходящи за представителите на този зодиакален знак. Домати, червени чушки, моркови, червено цвекло, карфиол и броколи - това са храни, които дори да комбинирате по нестандартен начин, няма да попречат на стомаха и настроението.

 

Романтични приливи, нереални светове, гениални творения на кулинарията - това е света на зодия Риби. Единствените хора, които ще обърнат по-малко внимание на храната, отколкото на украсата на масата - това са представителите на зодия Риби

Нещо повече - Рибите може и въобще да не опитат храната, ако някой им разказва за далечни земи, приказни замъци и отвлечени принцеси. Те дотолкова ще бъдат увлечени от разказа, че искрите, които се виждат в очите им ще бъдат не пръски от шампанско, а отблясъци на истински звезди от някоя далечна галактика.

Риби са най-романтичния и сантиментален зодиакален знак. По-голямата част от тях нямат почти никакво отношение към храната. Не че не са естети, напротив, но на тях им е почти все едно какво ще хапват, когато седнат на масата. Ще забележите, че в ресторант вашите приятели от този зодиакален знак поръчват винаги едно и също. Причината за това е, че те са повече впечатлени от събеседниците си, отколкото от менюто. Когато решат могат да ви изненадат с невероятни и дори малко странни рецепти - не ги питайте откъде са ги взели. И те самите не знаят - дори могат да ви разкажат някоя история за това как са намерили старинна готварска книга в заровено в градината гърне. Ако питате мен - може и да е вярна.

В интерес на истината Риби винаги могат да ви посъветват, когато приготвяте риба или морска храна. Именно това е и най-близкото до тях меню - даровете на морето и готварските съвети на Нептун. За тях до голяма степен важи френската поговорка ”Поасон сан боасон е поазон” /Рибата без питие е отрова/. Лошото е, че често в менюто на нептуновите хора присъстват повече напитките, отколкото храната. Това понякога се оказва фатално за здравето им.

Според медицинската астрология, слабите места на Риби са нервната система, стъпалата и психиката. Особено важно за тях е да приемат леки храни, които не затрудняват движението на кръвта в тялото. В никакъв случай не бих им препоръчала консумацията на месо, особено свинско и ако все пак не искат да се лишават от него - нека избират филе от пуйка или пиле. За сметка на месото могат да включат в ежедневното си меню всякакви плодове и зеленчуци и всички видове риба или морски дарове.

Не на последно място отбелязвам, че представителите на зодия Риби трябва да бъдат особено внимателни при употребата на алкохол. Според статистиката от пристрастените към алкохола около 80 % са от зодия Риби. Психиката се управлява от този зодиакален знак, а това може да доведе до прекалена сантименталнст, склонност към самоизолация или непредвидени романтични преживявания. Вместо да преживяват дори и най-дребните несправедливости на живота и изпадат в депресия заради неща, които не могат да променят, най-добре е да се обърнат към себе си и намерят някой талант. Едно е сигурно, всички Риби са много талантливи - някои от тях имат дори в повече таланти, само трябва някой приятел да ги насочи във вярната посока и току виж се появил някой нов Шопен, Нуреев или Лермонтов.

 

*Рецептите са избрани от книгата на Марияна Добранова "Зодии на вкус" - това е книга, в която можете да намерите най-прекия път към принципите на рационалното хранене на вашата зодия.