"Зомби" двойничката на Анджелина Джоли, известна с публикуването на страховити снимки в Инстаграм, най-накрая разкри истинското си лице по иранската телевизия, след като беше освободен от затвора.

Противно на общоприетото схващане, Сахар Табар не прилича на своето "зомби" алтер его. Много хора вярваха, че тя се е подложила на пластична операция, за да постигне демоничния си вид, но тя се разкри в ефира на иранския телевизионен канал Rokna.

21-годишната Табар, чието истинско име е Фатемех Хишванд от Техеран, първоначално е била осъдена на затвор за непристойно поведение и обида на хиджаба, според Иранската информационна агенция за правата на човека.'

През октомври 2019 г. тя е арестувана за "корупция" и "богохулство" и е осъдена на десет години затвор. Но медийната звезда наскоро е била освободена, след като е излежала само 14 месеца, както съобщава активистката Масих Алинеджад.

"Това, което видяхте в Инстаграм, бяха компютърните ефекти, които използвах, за да създам изображението", споделя тя. Обявявайки присъдата на Табар още през 2020 г., активистката написа в интернет: "Сахар Табар е само на 19 години. Нейната шега я вкара в затвора.

 

Майка ѝ плаче всеки ден, за да бъде освободена невинната ѝ дъщеря. Скъпа Анджелина Джоли! имаме нужда от твоя глас тук. Помогни ни.", коментира активистката.