След три месеца, изпълнени с изпитания за физиката, ума и волята на състезателите, "Игри на волята: България“ има своя нов шампион. Алекса Ерски надделя над своите опоненти в битка с неочаквани обрати и стана големият победител в четвъртия сезон на най-гледаното риалити тази есен.

Реакциите в социалната мрежа Фейсбук обаче бяха скандални. Една част от зрителите твърди, че едва ли не всичко е било предварително ясно и нагласено, друга категорично смята, че победата на сърбина е извоювана достойно.

Ето и някои от коментарите:

"Алекса, абсолютен манипулатор, не заслужаваше победата. Георги, това младо момче, нито веднъж не нападна другите, че го пращат на битки и побеждава много пъти, дори вчера беше по-напред с пъзела от Фифо."

"Всичко е наредено не може сърбин да спечели българско реалити."

"Възмутително! Игри на волята България … каква работа имат там чужденци … що за кастинги… толкова българи се явяват, а шанс се дава на чуждите …"

Коментари от този тип заваляха в социалните мрежи, а самият Алекса дори си изтри Инстаграм профила с цел да не го обсипят със словестен негативизъм.

И още - "колко бутане и бутане за този актьор видяхме не е истина. И за финал - пъзел? Кога е имало пъзел на финал? Когато някой изостава физически, но трябва да победи - пъзел, разбира се... Недостоен победител. Адмирации за Гого, Филип и Георги. Трябваше името на някой от тях да блесне на финала, но уви... Продукцията си определи Алекса за победител и разбира се самите те си го направиха такъв."