Любимката от успешния сериал „Модерно семейство“ непрестанно получава негативни коментари заради тялото. Но актрисата не подминава тихомълком злите езици, а пояснява защо тялото ѝ изглежда така.

„Не мога да контролирам как изглежда тялото ми“, казва Хайланд на всички, които я обвиняват в анорексия и ѝ казват, че „трябва да хапне един бургер“.

В писмото си Сара разкрива, че е била на легло през последните няколко месеца поради здравословни причини. През 2012 година актрисата се подложи на бъбречна трансплантация заради бъбречна дисплазия. Резултатът е, че е загубила много мускулна маса, заради което изглежда много кльощава. Ето и какво казва Сара Хайланд:

„Искам да поясня нещо, което не просто беше споменато в Туитър, а беше сериозно обсъждано от всички вас в Инстаграм коментарите на профила ми. Става дума за теглото ми.

По принцип не коментирам подобни теми, защото привличат вниманието на тези, които се захранват с негативизъм. Но днес избрах да обясня някои неща и да разпространя позитивизъм.

Годината ми не беше особено добра. Може би някой ден ще обясня какво имам предвид, но в момента искам да я запазя в тайна. Годината ми донесе много промени, а заедно с тях и физически промени. Казаха ми, че не мога да тренирам, което много ме разстрои. Аз обичам движението (обожавам и да ям вредна храна в леглото, но всичко е в баланса, нали?). Иска ми се да излизам навън. Обичам да бъда СИЛНА. (Ще използвам тази дума доста) Силата е всичко. Силата ми ме доведе до мястото, където съм сега. Психически и физически. Не съм почитател на „кльощавите“ хора. А много от вас ми казаха, че съм точно такава. „Изяж един бургер“, „главата ти е по-голяма от тялото ти и това е отвратително“. Прави сте, аз трябва да хапна един бургер. Защото те са невероятно вкусни. И знаете ли какво? Аз ям. И да, прави сте. Главата не трябва да е по-голяма от тялото, но след като бях на легло през последните няколко месеца, загубих много мускулна маса. Случи се така, че не аз контролирам как изглежда тялото ми. Ето защо се боря, за да бъда възможно най-здрава, каквито трябва да бъдат всички. И да, това не е Фотошоп. Това са моите крака, това са моите ръце.

Пиша това, защото бях обвинена, че защитавам анорексията. Искам младите момичета да знаят, че нямам никакво такова намерение. Публикувах снимка на линията облекла на приятели ми. Но се оказа, че станах обект на подигравки. Това ме забавлява, но след това разбрах, че много млади момичета виждат всички това и макар всички злобни коментари да не ме интересуват, има момичета, които ще се повлияят от тях. Ето защо искам да кажа, че никой не трябва да се стреми да изглежда като мен. Ям много, за да задържа теглото си и залагам на протеина, за да бъда СИЛНА и здрава. Не се тревожете! Била съм зле и може би отново ще бъда зле, но аз съм издръжлива и ще се справя с всички проблеми.

Може би се питате дали се притеснявам от визията си сега? Не ме забавлява фактът, че усилената ми работа във фитнеса вече я няма или пък размера на бедрата ми, който отговаря на ръцете на други хора. Но знам, че когато се съвзема, ще бъда отново СИЛНА и невероятна, каквато знам, че мога да бъда. Може би искате да кажете нещо по въпроса, но то няма да ме засегне. Не се обиждам, когато ми казвате, че изглеждам като бременна или дебела. Защото знам, че лицето ми е подуто от лекарство, което спасява живота ми. За тези от вас, които са на преднизон, знам какво ви е. Самочувствието ми не се влияе от вашите коментари. Защото винаги ще бъда или прекалено дебела, или прекалено слаба. Никога няма да имам достатъчно извивки, за да бъда наречена „жена“. И винаги ще бъда лека жена, защото нося провокативен сутиен. Обичай се! Бъди най-добрата си версия! Бъди здрава! Аз съм 26-годишна жена, която преживява повече, отколкото можеш да си представиш. Но аз работя здраво. И днес съм тук, защото съм СИЛНА и не се отказвам. Благодарна съм за живота, който живея, както трябва да бъдете и вие. Не позволявайте на коментарите на другите да ви засягат. Любов и позитивизъм – от това се нуждаем. Особено във времена като сегашните.

Светът може и да се разпада, но от нас зависи да го сглобим отново. Усмихвайте се! Смейте се! Обичайте! Бъдете щастливи! Подкрепяйте близките си. Обичайте. Работете здраво. Бъдете уверени! Обичайте! Осиновете кученца! Кажете на майка си, че я обичате и цените.
ОБИЧАЙТЕ! ОБИЧАЙТЕ! ОБИЧАЙТЕ!"