Казват, че даването е по-удовлетворяващо от получаването и някои знаменитости определено вярват в това. Въпреки че имат много натоварени графици и многобройни ангажименти, тези благородни личности не пропускат възможност да покажат своята щедрост. Независимо дали става въпрос за спонтанен акт на щедрост към непознат или добре планирана изненада, те смятат за своя мисия да помагат на тези, които нямат техните възможности. А ние можем само да ги поздравим, че дават такъв пример!

В галерията събрахме 10 истории, които ще ви убедят, че някои звезди наистина имат златно сърце!

Дуейн Джонсън

Изглежда Скалата е герой не само във филмите си. Веднъж актьорът изненадва затруднен, овдовял баща на 2 деца, като обещава, че ще закупи всички коледни подаръци за децата му. И това далеч не е единственият му благотворителен жест към това семейство. Преди време Джонсън и колегата му Джон Красински правят дарение от 5 милиона долара на благотворителна организация с нестопанска цел, която подарява играчки на името на самотния баща.

Джони Деп

Джони Деп веднъж организира парти с 15 гости в един от любимите си ресторанти в Чикаго. На края на вечерта актьорът плаща 4000 долара бакшиш при сметка от 4400 долара. Щастливият сервитьор остава възхитен от жеста и описва актьора като „много мек човек, който е много чаровен и мил“. След това добавя: „Докато го обслужвах, той се държеше доста скромно и не беше никак взискателен.“

Колин Фарел

46-годишният актьор веднъж води бездомник на име Стрес на пазар, при което похарчва 2100 долара. След това му дава и 830 долара в брой, за да може да си наеме стая и да се махне от улицата. Това не е първият път, когато Фарел помага на Стрес. Всъщност звездата се запознава с бездомника 4 години по-рано. Тогава Колин помага на бездомника да спечели награда от 2000 долара, като го придружава в радио шоу, което предлагало пари на този, който успее да доведе актьора в студиото.

Лейди Гага

36-годишната певица решава да почерпи с пица почитателите си, чакащи за автограф пред магазин. Тогава тя поръча 80 пици със сирене, които ѝ струват 1000 долара. Беше съобщено още, че Гага е дала доста щедър бакшиш на доставчика.

Крис Хемсуърт

Когато Крис Хемсуърт случайно забравя портфейла си в ресторант, той е много благодарен на 17-годишното момче, което го е предало. Всъщност актьорът от „Тор“ бил толкова впечатлен, че цялото парично съдържание на портфейла му било непокътнато, че решил да подари парите на тийнейджъра. При това добавил и нещо отгоре.

Тейлър Суифт

32-годишната певица, която е известна със своята щедрост, веднъж решава да дари над 30 000 долара на португалска студентка, за да ѝ помогне да посещава университет в Обединеното кралство. Суифт попаднала на страницата „Go Fund Me“ на студентката и била вдъхновена от нейния стремеж и отдаденост, затова решава да я подкрепи в преследването на мечтите ѝ.

Зак Ефрон

34-годишният актьор веднъж купува на свой фен чисто нов iPhone за близо 1000 долара. Фенът бил изпуснал телефона си, докато се опитвал да заснеме видео на звездата за социалните мрежи. Младият мъж остава във възторг от този щедър жест и споделя, че освен че му е подарил нов телефон, идолът му го е поканил да го придружи на снимачната площадка, за да се запознаят подобаващо.

Джъстин Бийбър

Когато 28-годишната звезда се сблъскал с двама свои фенове, които гледат новото му видео в магазин на „Apple“, той спонтанно поискал да ги награди и да направи деня им по-специален. Така той купува на всеки от тях по един iPhone, като не пропуска да вземе един и за себе си.

Кайли Дженър

По време на телевизионно шоу Кайли Дженър дарява 200 000 долара на майка и дъщеря, за да помогне за облекчаване на финансовите им проблеми. Дъщерята, която тогава е на 22 години, била напуснала колежа, за да помогне на майка си, а щедрото дарение на Кайли помага да плати студентските си заеми и да се завърне към обучението си.

Киану Риивс

Киану е известен със златното си сърце и с това, че е много щедър. Веднъж актьорът купува собствен магазин за портиер на име Рандолф Грегъри.
След този жест г-н Рандолф сподели в своя Фейсбук: „Работя като портиер през последните 7 години, бършех пода всеки ден и се прегърбвах, за да храня семейството си, докато не срещнах Киану Рийвс преди 5 дни в ресторант,а където работя в Сейнт Луис. Сега съм собственик на магазин благодарение на него."