Талантливата Onyvaa, родена в Калифорния е едно от най-новите лица на световната електронна сцена. Собственичката на лейбъла Passeport Records, която бързо си спечели любовта на хиляди фенове по света си поговори с нас, дни преди участието ѝ в Cacao Beach Club на 17 август (събота). Заедно с нея, зад пулта ще видим и тайландката Nakadia, както и DJ Steven и Peppou.

1. Как избра сценичното си име, Onyvaa?

Бях вдъхновена от изключително често срещаната френска фраза „on y va”, която означава “да тръгваме“ (англ. Let’s go). Подхожда ми, защото никога не стоя неподвижно и винаги пътувам по света.

2. Кога и как започна да се интересуваш от електронна музика?

Започнах да се промъквам по партита в Лос Анджелис, още когато бях тийнейджър. Аз произхождам от дансинга. След като се преместих в Европа, започнах да откривам разнообразна електронна музика. След това научих, че се използва забележителна технология за създаването ѝ, при което се случи много естествено да започна и аз да се уча. В началото беше от чисто любопитство и страст към музиката и технологията.

3. Кои артисти бяха вдъхновения за теб в началото?

Благодарение на Len Faki се запознах с техно музиката. Беше по време на фестивала Amore в Рим, Италия. Неговият сет направо ме взриви и от тогава станах зависима към този стил музика. Получавам вдъхновение и от ъндърграунд легендите на Детройт като Jeff Mills, Robert Hood, Derrick May и Carl Craig.

4. Имаш свой собствен лейбъл, Passeport Records. Разкажи ни малко повече за него?

Да, той е моята гордост  Създадох го като платформа за издаване на музика без никакви граници. Главната идея на лейбъла е събирането на свежи и органични звучи от целия свят и интегрирането им с техно музика.

5. Феновете ти са много развълнувани от предстоящото ти участие в Cacao Beach Club. Какво можем да очакваме на 17 август?

Обикновено пускам много енергично техно, но всичко зависи от публиката, мястото и атмосферата. Винаги, когато пристигна на локацията, първо усещам настроението и от там нататък, импровизирам. Всички зависи от чувството.

Надявам се, че всички са готови да танцуват много. Много се вълнувам, че най-накрая ще пускам в България!

6. Как се подготвяш за участие? Имаш ли някакви специални ритуали или практики?

Най-често търся нови парчета до последния момент. Опитвам се да намеря нещо свежо, което да пусна веднага.

7. Можеш ли да споделиш нещо за теб, което читателите ни не знаят?

Да, разбира се! Аз израснах, яздейки коне. Винаги имаше коне в задния двор на къщата ни. Всеки ден с моите приятели яздихме без седла и създавахме проблеми, защото минавахме през индиански резервати и други места, които бяха забранени. Предполагам, че започнах да се бунтувам още от малка 

8. Ако не беше диджей, каква професионална кариера би избрала?

Със сигурност нещо артистично и креативно, с което бих могла да окажа позитивно влияние в живота на хората.

Повече информация може да видите тук: http://www.cacaobeach.bg/, както и на официалната Фейсбук страница на CACAO BEACH CLUB: https://www.facebook.com/CACAOBEACH

Билети партито с Onyvaa може да намерите в мрежата на Eventim.bg