Красивите нокти не е задължително да бъдат дълги. Например, маникюристката и блогър Марина Гарах работи изключително с къси дължини, но толкова умело адаптира модерните идеи за маникюр така, че вероятно ще искате да се вдъхновите от идеите ѝ!

В социалните мрежи можете да намерите много идеи за красив маникюр, защото някои бюти блогъри стават популярни благодарение на ноктопластиката и събират милиони харесвания, като показват уроци за домашен маникюр. Въпреки това, в повечето случаи подобни идеи се правят върху дълги и дори много дълги нокти.

Дългите нокти изглеждат по-женствени и красиви, освен това всяка артистична идея може да се реализира по-добре на тях, заради пространството, което осигуряват. Но по-голямата част от дамите имат къси нокти - поне защото е практично.

Има и много други причини за преобладаването на късите нокти. Първо, когато те са чупливи или трябва да работите много с ръцете си, е по-трудно да ги оставаите да израстнат дълги. Второ, понякога дължината просто не отговаря на анатомичните особености на формата на ноктите - например, ако нокътната плоча е доста къса и широка.

Ако предпочитате къс маникюр, това не означава, че трябва да се ограничите само до едноцветно покритие. Разбира се, някои дизайни са създадени специално за дълги нокти и, когато се повтарят на къса дължина, скъсяват нокътната плочка още повече. И все пак, много идеи могат лесно да се адаптират към всяка форма и дължина. Ярко доказателство за това е работата на маникюристката Марина Гарах, която прави артистичен маникюр само на къси нокти.

В социалните си мрежи Марина показва как да повторите актуалните дизайни върху нокти с различни форми. Сред идеите в блога на момичето можете да намерите както маникюр за къси квадратни нокти, така и примери за къси овални нокти, ако искате визуално да удължите нокътната плочка.

Филмов маникюр, блестящи втривания, златно фолио... Марина работи с различни материали и с примера си доказва, че е време да спрем да вярваме в извиненията, че красивите нокти с дизайн не могат да бъдат къси.

Не бива обаче да забравяме, че в ограниченото пространство на нокътната плочка много модели всъщност са по-трудни за повторение. За да направите това, трябва да се ориентирате в геометрията на ноктопластиката, да вземете предвид мащаба на детайлите и връзката им с размера на нокътя.

Ако искате, нищо няма да ви попречи да направите дори френски маникюр на къси нокти. Ако предпочитате квадратна форма, по-добре е да се ограничите до класически френски маникюр с мини граница. Но в случай на къси овални нокти можете да експериментирате - и например да направите наклонен френски или да опитате да комбинирате няколко дизайна по ръба на ноктите. Основното нещо е да не забравяте за пропорциите.

В галерията вижте идеи за маникюр за къси нокти за красиви и бързи резултати: