Можете спокойно да залагате на лакове в синята гама за своя пролетен маникюр. През следващите месеци синият цвят ще бъде популярен в различни бюти области, включително грим, облекло и маникюр. А сега ще разберете кои са най-модерните тонове и текстури.

Синият цвят се използва активно през зимата, но въпреки това се смята и за един от символите на пристигането на пролетта. Ако през зимния сезон сме свикнали да използваме тъмни нюанси, които да комбинираме със сребристи, бели и други студени тонове, то с настъпването на месец март синият цвят започва да се комбинира повече с телесни и по-наситени пастелни нюанси.

Лазурносиният цвят е един от най-популярните нюанси тази пролет. Той може да изглежда твърде ярък и нетипичен за грим, особено за ежедневен такъв, така че ако искате да го добавите към визията си, ще ви бъде по-лесно да заложите на маникюр именно в този цвят.

Тази година сините тонове имат специална роля. Те са спрягани за основна цветова тенденция поне за предстоящия пролетно-летен период. Ако говорим за конкретни нюанси, най-популярният цвят на световните седмици на модата, които се проведоха наскоро, беше изчистеният и небесен лазурен нюанс. Веднага след събитията 3 варианта от синята гама бяха включени в списъка на най-модерните нюанси на пролетта от института за цветовете "Пантон". Интерес към синьото има и в социалните мрежи. Полупрозрачният нюанс „водно синьо“ например беше включен в класацията на модерните пролетни цветове от Пинтерест.

А за да почерпите вдъхновение преди следващото ви посещение при маникюриста, разгледайте в нашата галерия топ 5 идеи за маникюр в син цвят за пролетта!